Rudens - sēņu laiks. Tā kā šis rudens ar sēnēm mūs lutina, tad varu ieteik recepti sēņu mērces pagatavošanai. Nav pārāk sarežģīti, tā ka arī galīgs iesācējs varēs uztaisīt.
Sēņu mērce.6
117
0
Vispirms kubiciņos [drīkst arī piramīdās vai deviņstūra prizmās vai dajebkurā citā formā :D] sagriež gaļu. To liek cept uz pannas. Kad gaļa jau gandrīz gatava, tad liek klāt..
...sagrieztus [ieteicams smalki sagrieztus] sīpolus...
Reklāma
...un notīrītas, nelielos gabaliņos sagrieztas sēnes. [Sīpolus un sēnes liek reizē]
Pielej mazliet ūdeni. [Tik daudz, lai tas nelielā kārtiņā nosegtu pannas dibenu]
Un pievieno sāli [tik daudz, cik garšas kārpiņas pieprasa]
Reklāma
Visu to masu [sīpoli+sēnes+gaļa+sāls+ūdens] pannā samaisa un uzliek vāku, lai tas viss brīnums sautējas.
Kad sēnes gatavas, [to var pateikt pēc tā, ka tās ir mīkstas un labi garšo] tad pievieno saldo krējumu [ja taisa daudz mērci, tad var likt arī vairākas paciņas]. To visu samaisa pannā un atstāj vēl brīdi pakarsēties. Mērce ir gatava tad, kad mērce sāk mazliet burbuļot. Tad visu gāž uz vārītiem kartupeļiem un ēd. :D Lai labi garšo! :)