Sagatavots pildīšanai.
Vispirms kārtu ar pildāmo, apdauzīto masu, burkānus pēc izvēles 2 vai vairākās rindās un vēl vienu pildāmās masas kārtu virsū. Neuztraucies, ja masa paliek pāri.
Sagatavots pildīšanai.
Vispirms kārtu ar pildāmo, apdauzīto masu, burkānus pēc izvēles 2 vai vairākās rindās un vēl vienu pildāmās masas kārtu virsū. Neuztraucies, ja masa paliek pāri.
Sarullēju, izskatās šausmīgi, bet labi. Vajadzīgs balts kokvilnas diegs, ne pārāk tievs, lai šujot nepārgriež ādu.
Es galvenos šūšanas darbus izdaru cepamajā bļodā. Diegam galā nemet mezglu, bet atstāj 2-3 cm brīvu galiņu, tāpat nobeidzot. Es sašuvu ar 3 pavedieniem, vēlams iegaumēt.
Nedaudz uzspiežu Franča majonēzi. No pāri palikušās pildījuma masas taisu bumbiņas un novietoju malās. Gar malām ieleju dažas ēdamkarotes buljona, lai nedeg apakša. Lieku sakarsētā cepeškrāsni uz maksimālo karstumu cept. Apm. pēc 25-30 min. noņemu jau izcepušās bumbiņas, pārējo turpinu cept. Ilgums atkarīgs no vistas lieluma. Man tas bija 45 min.
Tātad, pēc 45. minūšu cepšanas, noleju sulu, kas sakrājusies cepamā traukā. Izvelku aiz atstātajiem galiņiem visus diegus.
Nokaisu ar Čedara sieru, nedaudz majonēzi un atpakaļ cepeškrāsnī uz apm. 15 min., kamēr siers kļūst zeltains
Gatavs. Nolieto šķidrumu lietoju krējuma mērcītes gatavošanai. Siltā veidā man garšo ar vārītiem rīsiem, kam pievienots nedaudz sviesta un kubikos sagriezta paprika (dzeltenā un sarkanā)
Man šodien ar kartupeļu biezeni un krējuma mērcīti. Siltu griežot, griezuma virsma nav gluda.
Kas var būt labāks par šo otrā dienā aukstā veidā. Griezuma virsma gluda .Var uzglabāt pārsegtā emaljētajā cepamā traukā ledusskapī līdz nedēļai. Atsildīt sagrieztu šķēlēs.
Kressalāti ir lieliska vitamīnu un enerģijas deva gan lielam, gan mazam organismam. Īpaši pavasara sākumā. Tie nostiprina imunitāti un palīdz cīnīties pret saaukstēšanos un gripu. Kressalāti ir bagāti ar dzelzi, folskābi, kāliju, jodu un kalciju un satur B, C, P vitamīnus, kā arī daudz citu vērtīgu vielu.
Kressalāti uzlabo ēstgribu, veicina gremošanu, turklāt tiem piemīt arī antibakteriāla iedarbība.
Tos plaši izmantojamas visdažādāko zivju un gaļas ēdienu dekorēšanai. Kressalāti ir ļoti garšīgi arī uz sviestmaizēm.
Dīgst tie jau otrā dienā. Manējie ir 6 d. veci. ļoti viegli izaudzēt uz palodzes.
Visu laiku, lasot rakstu, man prātā skanēja Valda Artava rindas:
''Vista tiek uz pusēm rauta,
Mildai paliek dējamsprauga''
liels paldies. tieši domāju ,ka vajadzētu ko uztaisīt ar vistiņu.
Tu esi īsts pavāra dārgums.
Izskatās ļoooti garšīgi. Mana ome taisa līdzīgas rolādes (kā viņa to sauc), tikai atšķirība ir tā, ka rolādes ir no pašu audzētām vistām, gan broileriem, gan dējējvistām. Garša - vienkārši neatkārtojama.
Valles pusē gadījās ēst līdzīgi taisītu cūkas galvu, tikai nezinu, kā notur gaļu iekšā galvas resnākajā galā, jo to jau neaizšūsi.