Sātīga un krēmīga zupiņa aukstajiem, saltajiem ziemas vakariem! Dažas bildes gatavošanas procesā iztrūkst, laikam pārāk aizrāvos, un daži foto tā arī palika neuzņemti :) Labu apetīti! :)
Sātīgā tomātu krēmzupa4
Nepieciešams:
Komservēti tomāti - bildē redzama viena bundžiņa, bet ir vajadzīgas divas - 2x800g; 1 sīpols, ķiploks (kādas 8 daiviņas), saldais krējums - 500ml, maize grauzdiņiem un garšvielas, zaļumi pēc izvēles.
Maizi sagriežam kubiciņos, aplejam ar elļu, apberam ar sāli un liekam cepties iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 150 grādos uz kādām 10, 15 minūtēm.
Un lūks, jau šeit aptrūkstas bilžu :)
Tomātus liekam katlā un sablenderējam, liekam vārīties. Kamēr tomāti vārās, sablenderējam sīpolus un pusi ķiploka daiviņu. Kad zupa sākusi vārīties, liekam klāt sablenderēto sīpolu-ķiploku masu. Vāram kādas 15 minūtes, kamēŗ putas pazudušas. Tad pievienojam saldo krējumu, garšvielas (es liku piparus, baziliku, sāli (gana daudz)), kad atkal uzmet burbuli, piespiežam klāt atlikušās ķiploka daiviņas, ņemam nost no uguns un lai kādas 10 minūtes ievelkas.
Un lūk, jau gatava. Pasniedzu ar svaigiem pētersīļiem un grauzdiņiem, tacu grauzdiņu vietā var pasniegt klāt krāsnī ceptas siermaizītes. Supersātīgi un gardi!