Jau iepriekš brīdinu, ka šeit nav gaļas.
Šis ēdiens vairāk ir paredzēts veģetāriešiem vai tiem, kuri sēž uz diētas. :) (viena porcija 311 kcal)
Jau iepriekš brīdinu, ka šeit nav gaļas.
Šis ēdiens vairāk ir paredzēts veģetāriešiem vai tiem, kuri sēž uz diētas. :) (viena porcija 311 kcal)
Sastāvdaļas:
Sarkanās pupiņas (konservētas)
Sīpols
Ķiploks
Tomātu mērce (man ir kečups)
Halapenjo vai čilli pipars (marinēti vai svaigi)
Apelsīns
Laims
+
Eļļa apcepšanai
Kanēlis
Ķimenes
Sāls
Sagriež pusi no sīpola un divas daivas ķiploka. Ķiploku pēc iespējas smalkāk.
Pie sagrieztajiem ķiplokiem pievieno:
1/8 tējk. kanēli
1/2 tēkj. ķimenes
1/2 tējk. sāli
No puses apelsīna izspiež sulu ~ 10 ēdk. Otro pusi varat noņammāt.
Smieklīgi, bet no laima vajadzīga tikai 1/2 tējk. sulas.
Sagriežam 5 halapenjo ripiņas (kā zināms pipars ir ļoti ņiprs).
Tā kā manā ģimenē ir iecienīti ļoti asi ēdieni, tādēļ griezu tik daudz, bet tas ir atkarīgs no katra gaumes.
Kad viss sagatavots, katliņā uzkarsē eļļu un met apcepties sīpolus (5min, maisot), kad apcepušies - pievieno ķiplokus ar garšvielā un halapenjo (cep 3min).
Kad viss ir sacepies, pievieno 1 - 3 ēdk. tomātu mērces. (apcep 3min, maisot.)
Kad tas viss ir gatavs pievieno pupiņas, maisot apcep 3min. Tad nogriez mazāku uguni un uzliekot vāku, ļauj pasautēties 5min.
Galu galā - dekorē ar uzrīvētu sieru un laima miziņu.
Tiem, kuriem problēma ar kuņģi vai ar jebko citu, kas saistīts ar barības uzņemšanu - iesaku nepievienot čilli vai halapenjo, jo šim ēdienam ir jābūt asam, lai tas būtu oriģināls. :)
Varu vien piebilst, ka, manuprāt, šis ir labākais veģitārais ēdiens ko jebkad esmu ēdusi un gaļu nemaz neprasījās. :)
Lai labi garšo!
nekad neesmu mēģinājusi pievienot kanēli pie ķiplokiem. Saki - to kanēļa garšu varēja just vai nē?
hmmm, neesmu vēģis, bet sagribējās pamēģināt vienīgi bail par to čili - dikti asi ēdieni nepatīk, bet nedaudz asi gan - kā lai nodozē...bet + no manis
Izskatās labi un noteikti garša arī ir interesanta, bet man no lasīšanas vien jau vēders uzpūtās...