Sveiciens!
Kaitinu visus diētas ievērotājus, piedāvājot sāļo mafinu recepti.
Sveiciens!
Kaitinu visus diētas ievērotājus, piedāvājot sāļo mafinu recepti.
Būs nepieciešams:
250 g miltu, 15 g (1 paciņa) cepamā pulvera, 5 g sāls, 85 g olīveļļas, 2 olas, 110 g piena, 185 g krējuma, pildījumam šķiņķis, siers, saulē kaltētie tomāti, olīves (vai kas cits).
Visas mīklas detaļas ieliekam bļodā un samaisām, ar blenderi iet ātrāk, bet īstie mafinu meistari to dara ar koka karoti.
Iepildām silikona formiņu par aptuveni 1/3 ar mīklu.
pa virsu mīklai - pildījums, šai gadījumā rīvēts siers, sasmalcināti saulē kaltētie tomāti un šķiņķis.
Pārlejam ar vēl 1/3 mīklas. Ir svarīgi ievērot, ka formiņu nevajag aizpildīt līdz pašai augšai, jo mafini uzpūtīsies. Izdekorējam ar olīvi.
Iepriekš uzkarsētā krāsnī cepas kādas 15 min 220 grādos.
Gatavais rezultāts.
Gatavā rezultāta tuvplāns. Uz cepšanās beigām olīvei pāri pārlikts mazs gabaliņš siera, kas sakusis.
Principā viens jautājums. Kāda suņa pēc, MAFINI? Es saprotu, ka tev ir fetišs uz Angļu Valodu, bet šiem izstrādājumiem ir arī Latvisks termins.
Es nesaprotu, kāpēc rakstam tik maz plusu... Man liekas ļoti foršs raksts, pati pamģināšu uzcept tādus mafinus!