Velns, man visi nagi šokolādē.
Es to tiešām uzrakstīju? Okey, aizmirstam. Vasara tuvojas beigām, augusta debesis, kā zīme par rudens tuvošanos, iekrāsojas zilas, jo zilas. Tādas var redzēt tikai divas reizes gadā – pirms pavasara un pirms rudens, bet ne par to šoreiz ir runa. Kamēr visi gatavojas skolai, studijām – jaunajam mācību gadam, strādā vai arī vienkārši uz to visu noraugās no malas, man savu laiku nākas aizpildīt lietderīgi, jo es nekur nesteidzos un no skolas arī nebaidos. Šī ir tā laimīgā diena, kad es no bezdarbības kaut ko radīju. Lai paveiktu šo mākslas darbu nevajag lielu izdomu, bet entuziasmu gan. Tad nu beigšu stiept visu garumā – es pagatavoju super vienkāršu saldo un nolēmu tajā padalīties ar jums! (Labi, jokoju, tas sen jau ir apēsts, bet to, kā es saldo taisīju, gan jums parādīšu.)
Saldais ēdiens ''Vasaras atmiņas''14
Lai pagatavotu šo brīnumu, nav nepieciešams nekas nereāls. Jebkādi cepumi, jebkāds plombīra saldējums (vēlams tāds, kurš pašam labāk garšo), ļoti maz melnās šokolādes un svaigas ogas vai ievārījums. (Es pamēģināju gan ar brukleņu ievārījumu, gan svaigām brūklenēm, un vēlreiz secināju, ka svaigs tomēr ir pats labākais)
Tagad visu pēc kārtas. Sākumā nepieciešams smalki sadrupināt cepumus. Protams, katrs var izvēlēties sev vēlamo drupaču biezumu, bet smalkāk ir garšīgāk.
Apmēram pusi, vai pat mazāk ieberam jau trauciņos.
Ja jūs izvēlējāties ievārījumu, tad divus turpmākos soļus varat izlaist. Tā kā man ir ogas, tad man tās kaut kā ir jāsasmalcina. Sagatavoju tās blenderēšanai.
Jautāsiet, kādēļ cits trauciņš? Es sapratu,ka mans rokas blenderis nekam neder, tāpēc nācās ogas pārbērt mazākā traukā. (Vismaz tagad zinu, ko mammai dāvināšu vārda dienā..)
Kad ogu biezenis gatavs, liekam to uz cepumiem. 50 grami veselības. :)
Pēc tam pieberam pārējo cepumus.
Tuvojamies nobeigumam, jo beidzot varam likt virsū saldējumu. Saldējumam nepatīk cepumi, tāpēc, lai iznāktu glīti, ir jābūt piesardzīgam.
Pašās beigās sarīvējam melno šokolādi un beram uz saldējuma, cik pašam tīk! Šokolāde piedod odziņu kopējai garšai. Lūk kādēļ man visi nagi šokolādē.
Ceru, ka jums šī recepte kādreiz noderēs. Paldies par uzmanību!
Un Nē - ''Vasaras Atmiņas'' nav pārāk banāls nosaukums, jo mana vasara bija tieši tāda kā šis saldais. :)