local-stats-pixel

Saldā maize - kēkss ar dzērvenēm2

Receptes.Ļoti garšīgi! Saldā maize - kēkss ar dzērvenēm.

Miltiem pievieno cepamo pulveri,sāli un izsijā.Pievieno sakapātu vai sarīvētu sviestu,cukuru,riekstus,sarīvētu citrona miziņu un izmaisa.Olu saputo,pievieno apelsīnu sulu turpina putot,masu sajauc ar sagatavotu miltu masu visu izmaisa līdz mīkla viendabīga.Pievieno ogas un atkal izmaisa.Cepamo formu ietauko tajā ieklāj cepamo papīru un atkal ietauko.Mīklu liek formā, izlīdzina,apslaka ar pienu un pārkaisa ar cukuru. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 175*С - 40-45 minūtes tad samazina karstumu 150*С- samitrina ar ūdeni cepamo papīru un pārklāj lai garoziņa nepiedeg,cep vēl 10 minūtes.Gatavību pārbauda iedurot koka iesmiņu.Ja iesmiņš pēc izvilkšanas neaplīp ar mīklu,tad kēks ir gatavs. Gatavu maizi-kēksu izņem no formas ,sagriež porcijās.Lai jums labi garšo! Paldies par uzmanību!

Sastāvdaļas:

ola 1

valrieksts 50 g

dzērvenes vai dzērveņu (sukādes) 150 g

cukurs 150 g

sviests 50 g

citrona miziņa 1/2 TK

sāls 1/4 TK

cepamais pulveris 2 TK

piens 1 ĒK

milti 300 g

apelsīnu sula 150 ml

56 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 2

0/2000

Citus vārdus bez ''ļoti garšigi'' zini?

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt