Šodien sakārojās, un tā kā sen nebiju gatavojis, tad nu pagatavoju.
Zinu ka šī recepte ir ļoti izplatīta, bet atļaušos ielikt savu variantu.
Šodien sakārojās, un tā kā sen nebiju gatavojis, tad nu pagatavoju.
Zinu ka šī recepte ir ļoti izplatīta, bet atļaušos ielikt savu variantu.
Sastāvdaļas.
Es izmantoju:
1. Paciņu sviesta. ~1,30 EUR
2. divas olas ~ 0,20 EUR
3. 400 gramus selgas cepumus, pirku tirgū pa 3,50 EUR/Kg ~ 1,40 EUR
4. 100 grami rozīņu 0,30 EUR
5. 100 grami ananāsu cukādes - 0,85 EUR
6. 100 grami, zemesriekstu - negrauzdēti 0,35 EUR
7. ~300 grami marmalādes, pirku tirgū pa 3,50 EUR/Kg ~ 1 EUR
8. ~pusglāze kakao =50-80 grami, ~ 0,50 EUR
9. ~pusglāze cukura= 100-150 grami ~ 0,20 EUR
visam iztērēts aptuveni 5 Eur
vel vajadzēs pārtikas folliju, pirku maximā - 85 centi.
Sākam gatavot...
Noskalojam un ieliekam mērcēties rozīnes.
Sadrupinama cepumus, lai ir gan smalkumi gan mazliet rupjāki gabali.
Riekstus mazliet apgrauzdējam, lai izdalās aromāts un uzlabojās garša, ieberam trauciņā lai dziest, uz pannas nevajag atstāt, jo rieksti turpinās grauzdēties, kā arī ilgāk dzisīs..
Kamēr rieksti dziest, sagriežam smalkāk cukādes, un pievienojam cepumiem.
Uzberam uz dēlīša nedaudz cukuru, un sākam griezt marmalādi, ja cukura nebūs tad marmalāde visu laiku lips pie naža. pievienojam to pie cepumiem.
No rozīnēm nolejam lieko ūdeni, un pievienojam cepumiem.
Atdzisušos riekstus vajag sasmalcināt to var izdarīt divejādi:
a) ielikt maisiņā un sadauzīt ar āmuru, vai ko līdzīgu
b) sasmalcināt piestiņā, tas ir ērtāk.
katrā ziņā nevajag malt - nekas labs nesanāks un būs pārāk smalki.
Sasmalcinātos riekstus pievienojam kopējai masai, visu labi samaisam.
Katliņā izkausē sviestu, cenšoties lai viņš ir šķidrs, bet nesāk vārīties, pievieno cukuru un maisa līdz cukurs izkusis.