Jāatvadās no ziemīgajiem sautējumiem, mērcēm un sacepumiem. Pavasars jau krietnu laiku klāt! Piedāvāju jums ieskatu kā top viena no manām pēdējā laika mīļākajām vakariņu receptēm. Salātu taisīšanai vajadzīgs mazdrusciņ pacietības un bumbiņu veidošanai sakarīgs acu mērs, lai sanāktu puslīdz vienādas. Ja atmiņa neviļ, tad kopējais gatavošanas laiks ir +/- 1h.
Sastāvdaļas:
Salāti:
300 g zaļo lapu salātu maisījums (man bija ar tumši zaļām salātlapām un rīvētu bieti)
200 g redīsi
Buntīte dilles
1 liels puravs
1 liels gurķis
Sula no 1/2 citrona
~ 1 - 2 ēd. k. extra virgin olīveļlas
1/2 no neliela sarkanā sīpola
Sāls, pipari, kaltēts koriandrs pēc garšas
Gaļas bumbiņas:
400g tītara maltās gaļas
Kaltēts koriands
4 -5 ķiploka daiviņas vai ķiploku pulveris
Sāls, pipari
2 -3 ēd.k. rīvmaizes
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni slēdz uz 200 grādiem. Malto gaļu liek bļodā, sajauc ar garšvielām (daudzums pēc katra ieskatiem) un rīvmaizi, kārtīgi samaisa. Nav vajadzīga ne ola, ne milti un ne taukvielas. Ņem cepamo trauku (nav nepieciešams ietaukot) un ar tējkarotes palīdzību veido bumbiņas ~ 1.5 - 2 cm diametrā. Man nav īpaši labs acu mērs, tāpēc to daru rūpīgi. Bumbiņas kārto traukā, man parasti sanāk 26 - 28 bumbiņas. Tad ielej ~ 50 ml ūdens un trauku pārsedz ar foliju. Liek cepties ~15 - 20 min līdz bumbiņas izcepušās, bet ne pārcepušās. Pārāk ilgi cepot tās kļūs sausas un cietas. Cepšanās procesu uzraugiet!
2. Gatavojam salātus. Ļoti lielā bļodā liek salātlapu maisījumu. Redīsus, gurķi, puravu un sīpolu sagriež pēc iespējas smalkākos puslokos. Dilles sakapā. Visu sajauc kopā ar salātlapām un pieber sāli, piparus un koriandru. Citronam izspiež sulu un pārlej salātiem, tad pievieno olīveļlu. Visu kārtīgi samaisa.
3. Kad gaļas bumbiņas izcepušās, salātus liek uz šķīvjiem un kārto virsū gaļas bumbiņas. Bumbiņas garšīgas gan siltas, gan aukstas.
Lai izdodas un labi garšo!
Lai uzzinātu kā pagatavot elegantus desertus un citus gardumus, skaties šeit.