Kaut kad sen gatavoju sāļās standziņas un austiņas, tagad recepti lieku spokos!
Iznāk diezgan daudz - diezgan garšīgi. Iesaku jums visiem šo pamēģināt, jo nav nemaz tik grūti.
Cerams, kāds/a pamēģinās!
Kārtainā mikla:
1) Sviestu sadala 3 daļās.
2) Etiķi samaisa ar ūdeni.
Uz galda izsijā miltus, tajos liek iekšā vienu trešo daļu no sviesta un sadrupina kopā ar miltiem smalki.
3) tad lej aukstu udeni ar etiķi un samīca.
4) Izrullē aptuveni puscentimetru bieza kvadrāta, otro trešdaļu mīklas sasmērē ar otro porciju no sadalīta sviesta tikai malas apmeram 1.5cm neapsmērēt...
6) Tad mīklu saloka: vispirms nesasmērēto malu, tad apsmērēto, tad abus galus. Galus aizšuj, lai sviests nenāktu ārā.
7) Mīklu viegli ar plaukstu maigi paspiež.
tā izspiežot lieko gaisu (ja nē veidosies mīklā caurumi un sviests nāks ārā).
8) Pēc tam mīklu uzmanīgi vēlreiz izrullē un atkal saloka tāpat.
9) Ledusskapī 10-15 minūtes patur, atkal izrullē, 10) izsmērē atlikušo trešdaļu sviesta un saloka tāpat. Atkal ledusskapī 10-15 minutes. Izrullē un saloka tāpat. Jo vairāk locīs, jo vairāk kārtas mīklai būs ....bet obligāti ietin pārtikas plēvē, lai neveidojas cieta virsiņa mīklai...
Veido standziņas, austinas apber ar sāli un ķimenēm..
Austiņas ar sieru un ķimenēm tinot austiņas ietin pa vidam rīvētu sieru...