Man sestdienas nav izdevušās, ja es kaut ko nepagatavoju.
Sāļais, kārtainais pīrāgs13
Mīklai nepieciešamais:
3 olas
1 glāze kefīra
1 - 1,5 glāze miltu
1 tējk. sāls
1 tējk. soda vai 2. tējk. cepampulvera
1.Ieber miltus, iesit olas.
2.Pievieno sāli un cepampulveri.
3.Pielej kefīru.
4.Kārtīgi izmaisa mīklu, viņai nav jābūt biezai, bet starp biezu un šķidru. Izmaisa tā, lai nav kunkuļu. Atstāj, lai stāv, kamēr sagatavo pārējo.
Pildījumam nepieciešamais:
300g šampinjonu /svaigi vai marinēti/
300g siers
1 glāze vārītu rīsu
300g maltā gaļa
300g konservētas pupiņas, taču man pupiņas galīgi nepatīk un labāk paņemu divus marinētus gurķus.
1.Sarīvē sieru
un
2.Sagriež šampinjonus.
1.Pannā, kurā cepsi ieklāj cepampapīru. Pirmā kārta - puse no sarīvētā siera
2.Uz siera liek šampinjonus
3.Uz šampinjoniem atkal sieru
4.Uz siera - rīsus, pārkaisa tos ar garšvielām. Var arī nekaisīt.
Pie gaļas piegriež sīpolus un visu apcepj.
Kamēr gaļa viegli apcepjas, sagriež gurķus.
Gaļa sacepusies, liek virsū uz rīsiem.
Gurķi sagriezti - liek virsū gaļai.
Kad pildījums viss salikts, lej virsū mīklu.
Liek krāsnī 175 grādos uz 40 min
Iznāca ļoti garšīgs!
Tiešām iesaku pamēģināt!
Lai izdodas!