Šis ir franču deserts, ko tradicionāli gatavo no saldajiem ķiršiem. Neraugoties uz sarežģīto nosaukumu, tas ir ļoti vienkārši pagatavojams un garšīgs. Kad beigusies ķiršu sezona, to var gatavot arī ar citām ogām vai augļiem vai izmantot saldētus ķiršus.
Sacepums ar ķiršiem jeb „Clafoutis”3
22
11
6-8 personām
Gatavošanas laiks 10 minūtes + 1 stunda cepšanai
1 tējk. sviesta
130 g miltu + nedaudz formas izkaisīšanai
1 šķipsna sāls
50 g cukura
2 tējk. vaniļas cukura
4 olas
350 ml piena
300 g ķiršu bez kauliņiem
pūdercukurs pārkaisīšanai
1. Sagatavo lēzenu cepamo trauku ar vismaz 1,5 litru ietilpību. Ieziež to ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Uzkarsē krāsni līdz 180ºC.
2. Liek bļodā miltus, sāli, cukuru un vaniļas cukuru. Atsevišķi sakuļ olas tā, lai baltumi ar dzeltenumiem pilnībā sajaukušies. Olās iejauc pienu.
3. Lej miltos olu maisījumu un sakuļ viendabīgu mīklu. Ķiršus liek sagatavotajā formā, lej pāri mīklu un cep cepeškrāsnī apmēram stundu, līdz mīkla pilnībā sarecējusi un cepums uzpūties. Pēc izņemšanas no krāsns tas noplaks, par to nevajag uztraukties, tā tam jābūt. Pasniedz atdzesētu un pārkaisītu ar pūdercukuru.
Reklāma