Uzreiz atvainojos visiem, kas ievēro gavēni - šis nav domāts jums kā kārdinājums. Visi pārējie aicināti lasīt tālāk.
Ribiņas garšvielās1
Būs vajadzīgs: 800 grami svaigu cūkas ribiņu, daudz ķiploku, sīpols, sāls un garšvielas pēc izvēles.
Būtiskākais visā procedūrā - iebaxtīt gaļā ķiplokus. Tas ir svarīgi, lai garša būtu vienmērīga visā ribiņā, ne tikai virspusē.
Pārpalikušie ķiploki kopā ar garšvielām nonāk uz gaļas gabaliem. Liekam tā dēvētajā pīlē kopā ar ūdeni un sākam sautēt. Var krāsnī, var uz plīts. Šai gadījumā izvēlēts otrais variants - uz vidējas liesmas -, jo tā iet ātrāk.
Kad gaļa jau gatava un sākusi apbrūnēt, pievienojam sīki sagrieztus sīpolus. Vēl 10 min uz lēnas uguns un - gatavs. Kopumā visa ķēpāšanās un gatavošana aizņems ap 1,5 stundas.
Galarezultāts komplektā ar griķiem, tomātiem un zaļumiem. Labu apetīti!