Ziema tuvojas, tāpēc gribas kaut ko zaļu, kaut ko svaigu. Tā nu brīvdienās izdomāju, ka jāriskē un jāizmēģina kāda jauna, svaiga recepte. Ņēmu avokado un liku kūkā. Un sanāca koši zaļa kūka. Ja sākumā daži rauca degunus, tad beigās kūka garšoja visiem. Dažiem vairāk, dažiem mazāk, bet kā mēs nospriedām- pie tādas garšas ir jāpierod.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
180g dateles 150g saulespuķu sēklas 150g mandeles 1ēd.k. kokosriekstu eļļa 7 mazi un ļoti gatavi avokado (~4 parasta izmēra avokado) 1 laims 3ēd.k. medus
Un darām tā:
Kūkai izmantoju apaļo veidni ar noņemamām malām, diametrs 26cm. Droši var izvēlēties arī mazāku diametru.
Sākam ar pamatnes gatavošanu. Blenderī samaļ mandeles un saulespuķu sēklas. Pievieno dateles un kokosriekstu eļļu, samaļ. Veidnes pamatnē var ieklāt cepamo papīru. Iegūto masu liekam veidnē, var veidot tikai pamatni, vai arī maliņas. Visu stingri piespiežam pie malām. Kamēr gatavo pildījumu, pamatni var ielikt ledusskapī.
Pildījumam vajadzīgi gatavi un mīksti avokado. Tos liekam blenderī, pierīvējam laima miziņu un piespiežam sulu, pievienojam medu un kokosriekstu eļļu. Sākumā pamēģināju likt pusi no laima sulas un 2 ēd.k. medu, tomēr beigās nonācu pie tā, ka vajadzīgs viss laims un 3 ēd.k., bet ar garšu der paeksperimentēt. Visas pamatnes sastāvdaļas sablenderējam. Liekam kūkas formā, izlīdzinām. Dekorējam pēc ieskatiem.
Lielākoties kūku iesaka likt ledusskapī uz nakti. Tā kā es ātrāk vēlējos tikt pie nogaršošanas, ieliku to saldētavā uz 4 stundām un pēc tam uz 4 stundām ledusskapī. Pasniedzu ar zemeņu mērci.
Man pašai ļoti garšoja. Nezinātājam grūti pateikt, no kā tad īsti kūka gatavota. Un pamatnes recepti noteikti izmantošu arī citām kūkām.