Izmaksas: vidējas
Nepieciešamās sastāvdaļas: *125 grami sviesta *175 grami cukura *2 lielas olas (vai 3 mazas) *275 grami miltu *1 tējk. vaniļas cukura *1,5 tējk. cepamā pulvera *100 ml saldā krējuma (var izmantot pienu) Pagatavošana: Mīstu sviestu sagriež gabaliņos, tam pievieno cukuru un sakuļ ar mikseri. Pievieno olas un sakuļ vēlreiz. Citā traukā sajauc miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri. Atceries, ka mafiniem “sausās un slapjās” sastāvdaļas ir jājauc atsevišķi! Sviesta, cukura un olu masā caur sietu iesijā aptuveni trešdaļu miltu. Samaisi, bet ne pārāk daudz- tikai tik, līdz milti sajaukušies ar sviestu. Pielej trešdaļu saldā krējuma (vai piena), tad iesijā nākamo trešdaļu miltu un samaisi. Vēlreiz atkārto to pašu.
Tagad mīkla ir gatava, atliek tikai pievienot to, ko pats vēlies un iepildīt formiņās. Nepildi tās līdz malām, jo cepšanas laikā mafini palielināsies apjomā.
Liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (180-200 grādos) un cep 15-20 minūtes (gatavību pārbauda ar kociņu).
Ja gribi pievienot tādas sastāvdaļas kā kakao, šokolāde, kokosriekstu skaidiņas, sakapātus riekstus vai ko tamlīdzīgu, tad tās iejauc mīklā. Bet sastāvdaļas kā veselas ogas, veseli rieksti u.c. vari nejaukt iekšā mīklā, bet uzbērt mīklai un ar pirkstiem viegli iespiest iekšā.
Kā darīju es:
Izmantoju divu veidu mafinu formiņas, mazajām gan man nebija papīrīši, bet bez tiem var arī iztikt. Ja tev ir metāla formiņas, tās no sākuma nepieciešams ietaukot, silikona formiņas nav jāietauko.
Formiņās ielēju mīklu un pievienoju dažādas sastāvaļas: žāvētas (vai kaltētas, īsti neatceros) dzērvenes, saldētas mellenes, veselas mandeles, mandeļu skaidiņas. Ar šīm sastāvdaļām var droši variēt- dažās formiņās pat ielikt vairākas kopā. Dažiem mafiniem pārbētu pāri brūno cukuru vai pārkaisīju mandeļu skaidiņas.