Nepieciešamās sastāvdaļas:
*225g tumšā šokolāde
*175g sviests (+mazliet veidnes ietaukošanai)
*200g cukurs
*~50g valriekstu
*3 vidēja lieluma olas
*150g kviešu milti
Pagatavošana:
Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem. Izmantoju apaļo veidni ar noņemamām malām (22cm diametrs). Veidni iesmērē ar sviestu, ja grib var izklāt ar cepamo papīru.
175g šokolādes salauž gabaliņos un ieliek mazā katliņā, pievieno sviestu un cukuru. Katliņu liek karsēties, ik pa laikam apmaisa, līdz viss ir izkusis. Noņem no uguns un noliek malā, lai nedaudz atdziest.
Pa to laiku valriekstus un atlikušo šokolādi sagriež nelielos gabaliņos. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus ieputo sviesta- šokolādes masā. Mīklā iesijā miltus, pievieno valriekstus un atlikušo šokolādi.
Olu baltumus saputo stingrās putās. Baltumus viegli, bet rūpīgi iecilā šokolādes maisījumā.
Mīklu lej ietaukotajā veidnē un kārtīgi izlīdzina. Kūku liek cepeškrāsnī uz 30- 35 minūtēm. Man izdevās noķert īsto brauniju konsistenci- cieti un kraukšķīgi no ārpuses, mitri no iekšpuses. Kūku atdzesē un izņem no veidnes.
Ja vēlas, virsū var uzkaisīt pūdercukuru. Braunijkūku var ēst vienu vai kopā ar putukrējumu/ saldējumu.