local-stats-pixel

Recepte - ābolu un apelsīnu ievārījums1

Ievārījumi, kuros klāt apelsīns, mūsu ģimenē kļuvuši ļoti iecienīti. Pagājušogad mamma gatavoja ķirbju- apelsīnu ievārījumu, kurš kļuva par vienu no maniem mīļākajiem. Šogad izdomāju, ka vajadzētu pamēģināt ābolu- apelsīnu ievārījumu. Gala rezultāts nebija tik labs kā ar ķirbi, bet ievārījums sanāca salds, eksotisks un ļoti garšīgs.

Nepieciešamās sastāvdaļas: *2kg ābolu *2 apelsīni (labāk ņemt 3) *1kg cukurs *1glāze ūdens (250ml) Pagatavošana: Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež gabaliņos un liek lielā katlā. Apelsīnus kārtīgi nomazgā. Vienam apelsīnam uz smalkas rīves norīvē miziņu, kuru pievieno āboliem. Cenšas atdalīt apelsīna mīkstumu tā, lai klāt nebūtu baltās un caurspīdīgās miziņas. Āboliem pievieno arī apelsīnu mīkstumu, ūdeni un cukuru. Visu liek vārīties, ik pa laikam apmaisa. Vāra tik ilgi, līdz āboli pilnībā izšķīst (man gan palika nelieli gabaliņi). Uz beigām vajadzētu censties maisīt daudz biežāk, ja nepieciešams, samazina krāsns temperatūru. Ievārījumu pilda burkās, kuras kārtīgi aizskrūvē. Burkas atdzesē un liek pagrabā vai ledusskapī. Ieteikums: Es ievārījumam pievienoju divu apelsīnu mīkstumu un miziņu no pusapelsīna. Beigās apelsīnu garša bija jūtama, bet ne izteikta, tādēļ iesaku pievienot trīs apelsīnus. Var pievienot kanēli. Protams, beigās nesanāca tikai divas burciņas kā attēlā, bet daudz vairāk. Ja negribi vārīt tik daudz ievārījumu, samazinu visu daudzumu uz pusi.

27 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 1

0/2000

Jauka un interesanta recepte,noteikti tuvaka laika izmeginasu! Paldies!

1 0 atbildēt