Nepieciešamās sastāvdaļas: *2kg ābolu *2 apelsīni (labāk ņemt 3) *1kg cukurs *1glāze ūdens (250ml) Pagatavošana: Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež gabaliņos un liek lielā katlā. Apelsīnus kārtīgi nomazgā. Vienam apelsīnam uz smalkas rīves norīvē miziņu, kuru pievieno āboliem. Cenšas atdalīt apelsīna mīkstumu tā, lai klāt nebūtu baltās un caurspīdīgās miziņas. Āboliem pievieno arī apelsīnu mīkstumu, ūdeni un cukuru. Visu liek vārīties, ik pa laikam apmaisa. Vāra tik ilgi, līdz āboli pilnībā izšķīst (man gan palika nelieli gabaliņi). Uz beigām vajadzētu censties maisīt daudz biežāk, ja nepieciešams, samazina krāsns temperatūru. Ievārījumu pilda burkās, kuras kārtīgi aizskrūvē. Burkas atdzesē un liek pagrabā vai ledusskapī. Ieteikums: Es ievārījumam pievienoju divu apelsīnu mīkstumu un miziņu no pusapelsīna. Beigās apelsīnu garša bija jūtama, bet ne izteikta, tādēļ iesaku pievienot trīs apelsīnus. Var pievienot kanēli. Protams, beigās nesanāca tikai divas burciņas kā attēlā, bet daudz vairāk. Ja negribi vārīt tik daudz ievārījumu, samazinu visu daudzumu uz pusi.