Šodien parādīšu Jums, kā pašiem pagatavot pelmeņus mājas apstākļos. Šādi mēs varam izvairīties no veikalā pirktajiem pelmeņiem, kuros bieži ir apšaubāmas kvalitātes gaļa.
Recepte: Kā pagatavot pelmeņus mājas apstākļos12
Nepieciešamās sastāvdaļas nav nekas sarežģīts- milti, olas, sīpols, ķiploks, garšvielas un maltā gaļa.
Gatavojam mīklu. 3 glāzes ar miltiem izberam uz galda un pievienojam divas olas, sāli, piparus, un glāzi ūdeni (pakāpeniski). Visu aktīvi mīcam.
Izveidojam kukulīti no mīklas. Atstājam 30 minūtes atpūsties. Obligāti pārklājam ar plēvi, lai neapkalst.
Gaļu samīcam un izlaižam caur gaļas mašīnu, lai masa kļūst viendabīgāka.
Mīklas kukulīti izrullējam un ar glāzi veidojam aplīšus.
Pildījumu liekam uz mīklas aplīšiem, pārlokam uz pusēm un ar dakšiņu novelkam gar maliņām, lai pelmenis ir ciet.
Pelmeņi gatavi vārīties.
Vārošā ūdeni liekam pelmeņus iekšā un ik pa laikam pamaisam, lai nesalīp kopā. Vāram kamēr pelmeņi uzpeld augšā.
Pievienojam krējumu un dilles. Lieliska maltīte!