Gatavo pildījumu: sagrieztus sīpolus un sēnes katru atsevišķi apcep taukos, kartupeļus novāra. Laiks ķerties pie mīklas. Siltā ūdenī izšķīdina raugu, pievieno sāli, cukuru, miltus un eļļu, samīca. Mīklu liek ieeļļotā stikla bļodā un aizvāko, mīklu liek ledusskapī 60-90 minūtēm. Kartupeļus sastampā, pievieno sēnes, sīpolus un dilles, izmaisa. Mīklu nedaudz samīca, sagriež gabaliņos, izplacina, liek vidū pildījumu un saspiež maliņas. Pīrādziņiem ļauj atpūsties 15-20 minūtes, smēre ar sakultu olu,cep sakarsētā cepeškrāsnī 180*С (18-20 minūtes līdz gatavs). Gatavus pīrādziņus pārziež ar eļļu, liek zem dvieļa uz 20 minūtēm. Lai labi garšo! Paldies par uzmanību!
Iesakiet šo recepti draugiem un spiediet pirkstiņus, patīk.
Sastāvdaļas:
milti 300 g
ūdens 150 ml
cukurs 1/2 TK
sāls 1/2 TK
eļļa 30 ml
raugs (sausais) 5 g
ola 1 (pārziešanai)
pildījums:
vārīti kartupeli 150 g
sīpols 1/2
sēnes 100 g
dilles
sāls
pipari