local-stats-pixel

Rauga mīkla ar sauso raugu22

145 15

Brīvdienām piestāv mini piciņas, vai ne emotion? Ķeramies pie mīklas gatavošanas.

Sastāvdaļas:
* 300 ml piena,
* 30 g sviests,
* 14 g sausais raugs,
* 3 ēdamk. cukurs,
* šķipsna sāls,
* milti.
Pagatavošana:
1) Pienu liek mikroviļnu krāsnī uz 1 min. 700 w, uzsildam, bet ne ilgāk. Pienam jābūt siltam nevis karstam.
2) 30 g sviesta arī izkausējam mikroviļņu krāsnī 30 sek. 700 w.
3) Izkausēto sviestu pievienojam pienam, izmaisam.
4) Karstumizturīgà katlā vai stikla traukā pievienojam pienam ar sviestu, 3 ēdamk. cukuru, šķipsnu sāls. Izmaisam. (raugam patīk cukurs, tāpēc, to pievienojam pirms)
5) Pievienojam 14 g sausā rauga, ar putojamo slotiņu izmaisam un paputojam.
6) Ļaujam raugam atdzīvoties - atstājam šādi uz 10 - 15 min.
7) Kad raugs atdzīvojies, pievienojam miltus līdz mīkla nelīp pie rokām.
8) Mīklu tagad jāuzraudzē 30 min. Uzkarsējam cepeškrāsni 150 grādos, atver durvis, lai iziet siltums, pagaida mazliet, liek iekšā un atstāj uz 30 min. līdz mīkla paceļas uz augšu. Mīklai jābūt katlā vai karstumizturīgā bļodā. Vai novieto siltā vietā uzrūgt.
9) Kad mīkla gatava, gatavo visu pēc sirds patikas - picas, kanēļmaizes, bulciņas.
#raugamīkla #raugamīklasrecepte #recepte #minipicas #pica #bulciņas #kanēļbulciņas #kanēļmaizītes #idejupasauleyoutube #idejupasaule

Reklāma
145 15 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 22

0/2000

Man olīves negaršo emotion  

8 1 atbildēt

Neziņa neatbrīvo no atbildībasemotion

6 0 atbildēt

Tātad tu savas piciņas cep sausajā točā? Parasti jau cep krāsnī.

6 0 atbildēt
Tev ir problēmas ar lasītā uztveri. emotion
6 0 atbildēt
Pieklājīgi sarunāties nemāki? Ja kādam ir citādāks viedoklis, tad uzreiz par muļķi jāapsaukā? Man žēl, ka uzskati sevi par nekļūdīgu. Tev cilvēki te padomus dod, kas palīdzētu uzlabot tavas prasmes, bet tu tikai gānies.
7 1 atbildēt

JA raugu iemet sausajā točā, sanāk baigie sūdi!  emotion 

6 1 atbildēt

identiski - nav jēgas strīdēties, jo laikam vienkārši nemāki ar raugu darboties..

Sauso raugu jāiejauc miltos - ja iejauksi mitrumā, tas salips, un nekas nesanāks.

Izmantoju Rīgas ražojumu paciņās - un nekad nēsmu viņu "modinājis"..

Maizes mašīnā arī - nav nekas jāmodina, un jāgudro - saber visus komponentus un viss - nekjādas ķīmiķošanas ar raugu nav jāveic.

Arī "Dobeles dzirnavnieka" produkcijai , saber visu kopā sajauc, pielej ūdeni, un mazliet ēļļu viss..

Smuki rugst un nekāda ķimiķošana ar raugu nav vajadzīga ..

--

Ir sausais raugs, kas IR jāpamodina, bet pat nezinu kur tādu mūsdienās vispār var nopirkt, arī saldētais raugs - jāpamodina.. 

Bet tas kas paciņās - nevajag neko darīt ..

Edit: ja sauso raugu iebērsi, un virsū uzbērsi sāli, vai cukuru - tas aizies bojā..  ja kas -  gan sāls gan cukurs - koncentrētā veidā ir labs konservants un nogalina visas sēnītes - tai skaitā rauga..

6 1 atbildēt

nu jā jau daudzus gadus čiks vien sanāk .... emotion 

Es samērā regulāri taisu ar raugu - gan klasisko rauga mīklu, gan maizi - maizes mašīnā, gan raudzētas pankūkas..

un NEKAD!! nēsmu viņu modinājis.. iemaisa miltos un viss.. uzrūkst ļoti labi..

toties ja sāk ķīmiķot un "modināt" tad gan visādi sanāk..

Un nav nekāda pamatojuma, kāpēc viņš būtu "jāmodina" ..  Saldētais - tas jā, jāpamodina, bet paciņās - nav jāmodina..

Nemaz nedrīkst viņu pa taisno šķidrumā - bet vajag miltos - lai vienmērīgi sajauktos.. 

Par šo esmu pārliecināts par visiem 100% , jo gatavoju regulāri..

6 1 atbildēt
Pirmkārt, man nav maizes mašīnas un nebūs, es maizi mīcu ar rokām un cepu cepeškrāsnī, pie tam, daru to vairākas reizes nedēļā. Otrkārt, tu esi rupekle, pretīgi lasīt tavus komentārus.
5 1 atbildēt

Es būšu jauks un pateikšu tev, kas ir sausā toča, lai neblāmējies kā lauku skuķis pilsētā.

Sausā toča ir sausā tualete...

4 0 atbildēt
Ir divu veidu sausais raugs - vienkārši sausais raugs, parasti tādu nelielu bumbiņu veidā, un aktīvaos sausais raugs, parasti kā smalks pulverītis. Parasto sauso raugu vajag pamodināt un pabarot, lai tas labi darītu savu darbu, bet aktīvais sausais raugs nav jāpamodina, to vienmērīgi iemaisa miltos, pieliek părējās sastāvdaļas un iejauc mīklu.
5 1 atbildēt

Tu gan jau esi iebāzusi ,ka tik neapmierināta  emotion 

4 1 atbildēt

nav taisnība, sauso raugu nav jāmodina - iemaisi miltos un viss - lieliski viss sanāk..

Jāmodina ir saldētais raugs, un tikai tāpēc ka tas ir sasaldēts un elementāri tam jātkūst.. 

4 1 atbildēt
Ne tev noteikt, ko es varu un ko nevaru.
3 1 atbildēt
Tā nav, ka čiks vien sanāk. Laikam tu pati pārāk maz esi ar raugu strādājusi.
3 1 atbildēt
Muļķības. Ja raugs nav paredzēts modināšanai, tas nav jāmodina.
3 1 atbildēt
Autore pilnīgi izkūkojusi prātu. Pretīgi lasīt komentārus. Slims cilvēciņš.
0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

 emotion 

1 5 atbildēt