Sveiki spoki, Ponijs atkal savā elementā jūs iepazīstina ar tik ļoti slaveno recepti no multenes Ratatoille, bet taisītu mājās. Protams, iznākums izskata ziņā nebaus tāds pats kā pašā multenē un arī ne tā kā restorānā, bet garša būs perfekta!
Tātad, sāksim taisīt?!
Sastāvdaļas:
Paprika
sīpols
kartupeļi
cukīnī
ķiploki
gaļa
tomāti
sāls
eļļa
ledus, ledus ūdens vai ļoti auksts ūdens
krējums
Ratatouille mājas gaumē12
497
2
Autora bilde
Pirmais ko daram ir ielejam katliņā ūdeni un liekam vārīties, kad ūdens ir verdošs, tajā uz 45 sekundēm liekam iekšā tomātus (es liku 4). Pa šo 45 sekunžu laiku, bļodā ieberam ledu, vai ielejam aukstu ūdeni, vai ūdeni ar ledu. Tomātus uzreiz pēc 45 sekundēm liekam aukstajā ūdenī un kad atdzisuši, uzmanīgi ņemam nost miziņu, jo pats tomāts ir ļoti trausls no ārpuses, un liekam atpakaļ aukstajā ūdenī lai peld.
Autora bilde
Papriku ar sīpolu un 2 ķiploku daiviņas liek uz pannas cepties un apcep, kad apcepts liekam blenderī un blenderējam līdz izvedojusies vienmērīga masa, tad liekam klāt krējumu un sāli, un nedaudz eļļas, un atkal blenderējam līdz viss ir kārtīgi samaisījies. Šo masu izmērēsim pa pannu kā pamatu visam, tas piedos ļoti jauku, samtainu garšu pašām galvenajām sastāvdaļām.
Reklāma
Autora bilde
Cukīnī, kartupeļus un tomātus sagriežam ļoti plānās šķēlītēs un liekam uz pannas, kura jau sasmērēta ar pamata masu, kā bildae redzams, var pat ciešāk jo viss beigās tā pat izcepsies. Tad beram virsū sāli un piparus un uzspiežam ar ķiploku spiedi ķiplokus un vienmērīgi tos izklājam pa virsu. Liekam visu cepties jau iepriekš iesildītā cepeškrāsnī uz apmēram stundu.
Autora bilde
10 minūtes pirms visa ņemšanas ārā, pa virsu saberam gabaliņos sagrieztu un apceptu gaļu un tad pa virsu uzberam sarīvētu sieru. Liekam atpakaļ cepeškrāsnī un cepam līdz siers nedaudz brūns.
Un nu mūsu mājas ratatouille ir gatavs un brīnišķīgi garšīgs!
Paldies par uzmanību un ceru, ka izbaudījāt rakstu!