Šodien izdomāju jubilāram uztaisīt kūku, biju slinka un negribēju neko grūtu taisīt ;D
tāpēc kūkas ātrais variants..
Kūciņas sastāvdaļas:
6 olas
6 ēdk. milti
6 ēdk. cukurs
želatīns
400 ml saldais krējums
500 g biezpiens
ievārijums
Šodien izdomāju jubilāram uztaisīt kūku, biju slinka un negribēju neko grūtu taisīt ;D
tāpēc kūkas ātrais variants..
Kūciņas sastāvdaļas:
6 olas
6 ēdk. milti
6 ēdk. cukurs
želatīns
400 ml saldais krējums
500 g biezpiens
ievārijums
Vajadzīgās sastāvdaļas
Sākam ar to, ka uzbriedinam želatīnu, nekad nevaru skaidri pateikt cik likt, jo lieku uz dullo, bet pieņemsim, ka 2 tejk
Turpinam ar to, ka atdalam olu baltumus no dzeltanumiem
Puto olu dzeltenumus, pievienojot 2/3 no visa cukura. Puto līdz masa gaiši dzeltena un palielinājusies tilpumā 2-3x
Nomazgā un noslauka miksera slotiņas un kuļ olu baltumus, pievieno mazu šipsniņu sāls un atlikušo cukuru. Puto stingrās putās [pagriežot bļodu otrādi baltums nekrīt ārā]
Pie olu dzeltenumiem pakāpeniski liek olu baltumus un izsijātus miltus, uzmanīgi iecilā nevis sakuļ vai ieputo, lai nesakrītas.
Mums gatava biskvīta mīkla
Liekam to uz pannas, kurā ir izklāts cepamais papīrs, izlīdzinam
Liekam cepties sakarsētā cepešplīti 210* 10-15 min.. Krāsni nevirināt
kautkā skatoties visam ātri cauri apetīti visvairāk uzsita pusdienu pārtraukums pa vidu
Foršs raksts
izskatās vienkārši un ņammīgi...tik es nēēdu biezpienu:(
bet ģimenei prieku sagādāšu :)