Piedodiet, ka nav bildes no paša gatavošanas procesa, bet tikai gatavs pīrāgs, jo es, kā jau vienmēr, atcerējos par fotokameru, tikai beigās... Bet nu katrā ziņā recepti es uzrakstu un tur nav ko nesaprast:
Sastāvdaļas:
*700 g. nomizotu rabarberu, sagriezti mazos gabaliņos
*50 g. cukura atsulošanai
*sviests formas ietaukošanai
Mīklai:
*300 g. augstākā labuma kviešu miltu
*145 g. sviesta
*50 g. cukura
*1 ola
*šķipsniņa sāls
Uzlējumam:
*2 olas
*4 ēdamk. skābā krējuma
*4 ēdamk. cukura
*kanēlis (cik grib)
Pagatavošana:
Traukā liec rabarberus un cukuru, samaisi un ļauj atsuloties, kamēr gatavo mīklu. Traukā ieber miltus, cukuru, sāli un sviestu. Ar pirkstu galiem beržot izveido rīvmaizei līdzīgu masu. Pievieno olu un mīklu samīci, līdz tā ir gluda un viendabīga. Ja ir laiks un vēlme, ievieto ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm. Ja nav, tad gatavo tālāk. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu un ietauko ar sviestu tortes formu 23 cm diametrā (vislabāk, ja ir izņemama apakša). Izrullē mīklu nedaudz lielāku par formu un ieklāj. Nolīdzini malas, nogriežot ar nazi. Ieber visus rabarberus, ar rokām nedaudz nospiežot lieko šķidrumu Cep apmēram 15 min., un tad ielej uzlējumu. Tad cep tālāk apmēram 30-40 minūtes, līdz pīrāgs ir zeltaini brūns! (Tas nav tik grūti un ilgi, kā izskatās!!!)
·
·