Laikam esmu mūsu ezkina iespaidā, kam kabacis cepeškrāsnī sader ar daudziem produktiem.
Nolēmu arī es pusdienām sagatavot savu pastrupo kabacēnu, kas vienīgais palicis no mana dārza nenotiesāts. Parādīšu kās man no tā iznāca.
Laikam esmu mūsu ezkina iespaidā, kam kabacis cepeškrāsnī sader ar daudziem produktiem.
Nolēmu arī es pusdienām sagatavot savu pastrupo kabacēnu, kas vienīgais palicis no mana dārza nenotiesāts. Parādīšu kās man no tā iznāca.
Man bija 400 gr cūkas maltā gaļa. Tai pievienoju 100 gr pusvārītu rīsu, sīki sakapātu kabača iekšdaļu bez sēklām, melnos maltos piparus, sāli, sīki sagrieztu sīpola galviņu un sakapātu ķiploka daiviņu. Samīcu gaļas mīklu un salieku kabaču riņķos. Kabaču riņķu biezumi apm. 4-5 cm. Tos ar nazi iegriežu apm 2 cm dziļi kā redzams bildē. Vēl no gaļas masas iznāca divi kukulīši. Cepamplātij apakšā ieleju nedaudz eļļu un lieku cept sakarsētā cepeškrāsnī.
Elektriskā cepeškrāsns man veca, vēl no krievu laikiem. Lielu karstumu tā vairs nedod, bet pēc 40 minūtēm konstatēju, ka kabači jau mīksti.
Sakuļu vienu olu ar karoti treknu lauku skābo krējumu, pievienoju garšai sāli un maltu muskatriekstu. Pārleju šo maisījumu visam pāri un lieku vēl uz 10 minūtēm cepeškrāsnī.
Kad olkrējums savilcies omletē, pagreznoju ar majonēzes riņķīšiem. Vēl cepeškrāsnī uz 5 minūtēm. Gatavam pārkaisu pāri pētersīļu zaļumus.
Garšoja negaidīti labi. Klāt piekodām tumšo baltmaizi.
Izskatās burvīgi, nav pārcepts, nejūk laukā, saturīgs, viegli realizējams ēdiens, lēts pašizmaksā. Man radās ideja, taisīšu ko līdzīgu, bet rīsu vietā ņemšu pērļu grūbas, ar maltu jēra gaļu , un, pamēģināšu pielikt mazliet kūpinājumu masai, redzēs kas sanāks
Vienkārši burvīgi, tie tavi raksti ar ēdienu sakārdina. Īpaši tagad man arī šo tieši iegribējās uztaisīt!