Tagad īstais laiks, kad zupa iznāk gandrīz par baltu velti. Jāizlieto pupu pārpalikumi no pagājušā gada, jo drīz jau būs jaunā raža. Zaļumu dārzā tik daudz saaudzis, ka grēks būtu tos neizmantot. Viss smaržot smaržo pēc vitamīniem,
Pupu zupa ar biešu lapiņām un...6
Lielas pupas, mazas pupas - tās ir pārpalikums pēc sējas darbiem no vecās ražas. Tās visu nakti jau mērcētas ūdenī, lai ātrāk izvārās. Nu lieku tās pirmās katlā ar tīru ūdeni vārīt.
Vēl man ir dūmotas cūku ribas, tās tūdaļ pievienoju pupām. Tagad sekos tikai saknes, zaļumi un zaļumi.
Te jau pirmā porcija tikko no dobes.
Jauno bietīšu saknes un divus burkanus notīru un sasmalcinu. Lieku katlā.
Vēl pievienoju nesasmalcinātu lupstāja lapiņu, seleriju, pētersīli, baziliku, dilli, ķiploka strelku. Pēdējos, kad tie zupai būs atdevuši savu labumu, ņemšu ārā.
Sasmalcinu jaunos burkānus, biešu lapu kātiņus un ķiploka bārdiņu. Pievienoju katlā.
Padoms. Neizmet ārā jaunā ķiploka sakni - bārdiņu, jo tā ir ļoti aromātiska. Vietiņu, kur bārdiņa dīgusi, izgriez un izmet, jo tā nav atmazgājama no zemēm.
Kartupeļi man no veikala. Notīru un sasmalcinu 4 vidēji lielus kartupeļus.
Pirms kartupeļu pievienošanas pārbaudu un konstatēju, ka pupas jau gandrīz mīkstas. Ribas arī gana vārītas.
Izzvejoju no katla ribas un nesasmalcinātos garšaugus. Pievienoju kartupeļus.
Nu kārta arī jaunajām biešu lapiņām kāpt katlā. Tās tiri nomazgātas un sagrieztas tur nonāk.
Vel man ir lielāku biešu saknes. Tās jau vakar tika novārītas un sarīvētas gaidīja ledusskapī.