Pupiņas iemērc aukstā ūdenī uz 4-6 stundām, ūdeni nokāš. Katlā lej ūdeni un vāra 60-90 minutes gatavus, beigās pievieno sāli, pēc gāršas.
Dārzeņus sīki sagriež, liek katliņā, pievieno sviestu un sautē zem vāka 12-15 minūtes, līdz tie mīksti. Pievieno buljonu. Uz pannas eļļā apcep miltus un pievieno buljonam, izmaisa un karsē 10-15 minūtes. Mērci izkāš caur sietiņu. Pievieno sāli, piparus, vārītas pupiņas vai lēcas un uzkarsē. Ēdiens sanāk garšīgs, sātīgs. Lai jums labi garšo! Balso, seko, iesaki citiem ! Paldies par uzmanību!
Sastāvdaļas:
Vārītas vai konservētas pupiņas vai lēcas 400 g
gaļas buljons 300 ml
seleriju sakne 40 g
pētersīļu sakne40 g
puravi 80 g
sviests 60 g
eļļa 2 EK
milti 1 TK
etiķis 6 % 15 ml
sāls
pipari
zaļumi