1.Eimijas Vainhausas pavadībā izmazgā piekaltušo katlu no vakardienas.
2.Uzpīpē.
3. Katlā ielej ūdeni un liec vārīties.
4. Pieber sāli [nepārspīlē].
5. Nahuj, lai vārās.
6. Tad, kad ūdens vārās iepis iekšā pelmeņus [der da jebkādi - tā lai pietiek].
7. Nahuj, lai vārās.
8. Kad tā štelle izskatās pavārījusies iepis iekšā veselu sīpolu (nomizo tikai);
9. Pēc sīpola pis iekšā visu kas no garšvielām (nu tur ir pie dirsas – kormorāns, baziliks, dionīss, feihtvangers, kopējā garšviela kartupeļiem, makaroniem, sviestam, nu da jeb kas – tikai pagaršo ar karoti, kas tur sanāk – nepis bezjēgā);
10. Uzpīpē un iedzer aliņu.
11. Visa tā maucība, lai vārās.
12. Pagaršo pelmeni (neņem to, kas pa virsu bļe, ņem to, kurš slēpjas);
13. Kad ir sajūta, ka ir o.keis. – paņem krējumu un tai katlā tā iepis ka maz neliekās.
14. Nogriez uguni. Apmaisi to maucību.
15. Atrodi šķīvi un nomazgā
16. Ja Tev ir loki vai dilles, tad Tu esi bļe Zvērs.
17. Nu tad pis iekšā…
18. Labu apetīti! Iedzer aliņu.
Receptes Avots - http://www.labz.lv/anekdote/10371/Pohu-zupa/">http://www.labz.lv/anekdote/10371/Pohu-zupa/