Vispirms jānoskata auns aplokā. Un pēc visas jezgas sākam gatavot.
Vispirms jānoskata auns aplokā. Un pēc visas jezgas sākam gatavot.
Sakapājam sīpolus apmēram kilogramu. Un cepam kamēr zeltaini brūni.
Sagriežam auna gaļu, un ieraujam alu lai patīkamāk gatavot. Gaļu ap 1kg+-
Cepam uz panas lēnām ar kārtīgu garšvielu daudzumu.
Sipoli jau gatavi, gandrīz.
Šeit gaļa kopojas ar sīpoliem.
Tad sajaucam gaļu un sīpolus kopā un uz lēnas uguns sautējam.
Cepam burkānus lai ir zeltaini viegli apdedzināti. Burkānus ap 800 gramiem.
Tad gaļu sīpolus un burkānus atstāj apakšā un pārlej ar ūdeni. Kā saka uztaisa buljonu, sāli piparus un trīs ēdamkarotes adžika, un garšvielu ZIRA. Zira ir ,varu teikt plova garšviela. Bet ūdeni nedaudz Kādus pāris centimetrus virs gaļas un visu pārējo. Tad ber rīsus pa virsu un nemaisa skatīt bildē. Bet vēlams rīsus noskalot ap 10 reizes kamēr ūdens tīrs. Rīsus ap 1kg. Un ķiploku pa vīdu Vāku virsū uz ļoti lēnu uguni, man ir indukcijas no 1-9 es lieku uz 3 un vienu stundu un 20 min. Un tad klūpam katlam virsū.
Pat nenofotogrāfēju lacīgi jo bija jaēd. Garša super ceru ka jums lasot pat siekalas mutē saskrēja. Labu apetīti. Un mēģiniet gatavot nebaidaties, man uz pirmo reizi ar kārtīgi nesanāca bet otraja reizē vienkārši super.
es ar ta vienreiz paproveju brt man risi neizsautejas maitas cieti bija
Ļoti laba recepte, bet ir viena problēma, kur dabūt ļoti kvalitatīvu jēra gaļu?