local-stats-pixel

Plovs manā izpildījumā.47

527 3

Plovu veidi ir simtiem, šo konkrēto recepti atveda mans tēvs no Uzbekistānas.
Protams recepte lēnām ir piedzīvojusi transformācijas, jo netika pierakstīta bet gatavota pēc atmiņas.

Reklāma
Reklāma
Reklāma
527 3 47 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 47

0/2000

Prieks par vīriešiem, kuri prot gatavot!  emotion 

14 0 atbildēt

Nav tas plovs. Aizmirsti šķiet visi uzbeka norādījumi.

Galvenais - taukastes speķis.

Plovu gatavo kazanā vēlams uz ''dzīvas'' malkas uguns lai ir dūmu smarža.

Rīsi jāizvēlas ar nelielu stērķeļu saturu. Šādu rīsu krāsa nav balta, bet caurspīdīga

Nekad ne kas netiek rīvēts, tikai griezts.

1-3 veselas ķiploku galviņas

Smalki kapātu papriku

Sauju kaltētu rozīņu vai melnplūmju, var abus.

NEKAD!!! - cūkgaļu, Citādi iegūsim kā šajā receptē = rissotto.

Garšīgs un ļoti ēdams ir šis ēdiens bet nesuksim to par Osh palov.

13 0 atbildēt

nu psc, kāda diršsanās par plovu...īsts ne īsts...ingridienti tādi un šitādi ievesti 18. gs. u.t.t.

kāda na*uj starpība ?   emotion  

ka tik garšīgs...lai jau katrs taisa kā grib. Šaubos, ka visi uzbeki viņu arī taisa pēc vienas un tās pašas receptes, ar ideāli nosvērtām proporcijām   emotion  

13 1 atbildēt

Beidzot īsta plova recepte! Obligāti izmēģināšu!! emotion 

12 0 atbildēt

Super, noderēs. emotion

9 0 atbildēt

Es sevišķi neiespringtu uz "oriģinālizpildījumu". Šodien visus ēdienus katrs variē pa savam, un man nav nekādu pretenziju, ja vien tas ir garšīgi. Ja runā par "oriģinālu" plovu, tad gaļai jābūt treknākai un pat laikam jēra obligāti. Man, visdrīzāk, oriģināls plovs nemaz negaršotu, jo asi, trekni ēdieni man nevisai.

8 0 atbildēt
LABS!!!Gribu sieviņu uzbekieti!!!Ko pie plova vislabāk dzert klāt???Vīnu,kolu,alu???Ko dzert klāt???
7 0 atbildēt
Uzbeku plovs. 300 g jēra gaļa 300 g caurspīdīgo rīsu 300 g burkāni 100 g augu eļļa 1 vidēji liels sīpols 1 ķiploka galviņa 2 t.k. kumīns (zira) 2 t.k. melnā bārbele 0,5 t.k. kurkums 0,5 t.k. karijs Sāls Pipari
7 0 atbildēt

Tiešām laba receptūra, cerams ka vēl sagaidīsim receptes no tevis. 

6 0 atbildēt

Kāds te brīnās - kāpēc rīsi jāskalo? Plovs ir ēdiens, kurā rīsi nedrīkst būt saķepuši. Jābūt irdeniem, tā ka katrs graudiņš atdalās atsevišķi. Ja ir nopirkti pareizie rīsi, piemēram lielveikalos nopērkamie Gourmet rīsi plovam, tad pietiks labi noskalot vienu reizi, plovs būs izcils. Ja kāds nopirks tvaicētos rīsus - tad rezultātā sanāks rīsu biezputra. Arī biezputra ir labs ēdiens, būsi paēdis. Šādai rīsu biezputrai var likt klāt, ko kurš vēlas, kaut vai kečupu, kā daži apgalvo Katrs savā virtuvē ir ģenerālis.

Plovam nekad nepievieno neko ar tomātiem.

Tautas paruna- paēdis cilvēks ir laimīgs cilvēks.

6 0 atbildēt
P.s. Ķiploku vuspar plovam liek veselas daiviņas.
5 0 atbildēt

Cik porcijām sanāca Tavs izvēlētais produktu daudzums? 

5 0 atbildēt
Risi. Gatavošanas proces.
4 0 atbildēt

👍

4 0 atbildēt

saliec ievadā trūkstošos komatus...

3 0 atbildēt

Es taisu savu plovu ar malto gaļu 😄

Sacep sīpulous, maltogaļu, burkānus. Sāls, pipari. Beigās pievieno tomātu pastu un pasautē drusku.

Izvāra rīsus un abus jauc kopā. Pievieno kečupu pēc sirds patikas un aiziet. Ir garšīgi 👍

3 0 atbildēt

👍

2 0 atbildēt

 emotion  emotion 

2 0 atbildēt