Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
1
272

Parasti pēc pieciem no rīta es guļu, kā jau citi normāli cilvēki (ja vien nav jāceļās uz darbu), taču šorīt es pamodos un uzreiz paķēru telefonu, iegāju facebook un tā tapa ideja vakariņām pašā rīta agrumā.

Respektīvi, es ieraudzīju vienu no Tasty's videoklipiem un sapratu, ka gribu pagatavot rīsus vēl nebijušā veidā (vismaz manās mājās).

Mazlietiņ pamainīju recepti pa savam.

Vajadzīgais700g cūkgaļas3... Autors: breezy18 Plova otrās pakāpes brālēns
1.

Vajadzīgais:

700g cūkgaļas;

3 paciņas rīsu;

saldētie dārzeņi (manā gadījumā burkāni, zirnīši, sviesta pupiņas un puķkāposts);

4 olas;

garšvielas (sāls, kajennas pipari, melnie maltie pipari);

sīpolloki;

eļļa cepšanai;

ūdens.

 

Autora bilde
Scaronoreiz es varēju... Autors: breezy18 Plova otrās pakāpes brālēns
2.

Šoreiz es varēju sīpollokus nepirkt, jo bija izauguši savējie. Starpcitu, ļoti labs veids, kā izmantot tukšu 5l pudeli.   

Autora bilde
No pascarona sākuma jau liek... Autors: breezy18 Plova otrās pakāpes brālēns
3.

No paša sākuma jau liek vārīties rīsus. Tad sagrieztu gaļu liek cepties sakarsētā pannā, apber ar garšvielām un apcep mazliet. Tad ielej ūdeni un ļauj gaļai sautēties kādas 20-25 minūtes. 

Autora bilde
Kad gaļa ir gandrīz... Autors: breezy18 Plova otrās pakāpes brālēns
4.

Kad gaļa ir gandrīz izsautējusies, pievieno klāt dārzeņus un turpina sautēt līdz galam, apmēram 10 minūtes. 

Starpcitu, šis ir labs veids kā mājniekiem iebarot dārzeņus.   

Autora bilde
Citā pannā apcep sakultas... Autors: breezy18 Plova otrās pakāpes brālēns
5.

Citā pannā apcep sakultas olas. Šeit es taukvielas neizmantoju. 

Īstenībā es nekad rīsiem klāt olas neesmu likusi, bet nebija ne vainas.   

Autora bilde
Kad rīsi ir... Autors: breezy18 Plova otrās pakāpes brālēns
6.

Kad rīsi ir izvārījušies, tos pievieno gaļai un dārzeņiem, un joprojām visu uz mazas uguns apmaisa un apcep. 

Nākamreiz būs jānopērk lielāka panna, jo 3 paciņas bija pa daudz un tāpēc mazliet krita viss ārā pa malām, kamēr maisīju.   

Tad nogriež plītij uguni un pievieno apceptas olas un sīpollokus. Visu atkal kārtīgi  samaisa. 

Ja šeit liekas, ka trūkst garšvielas, tad tās var pievienot vēl. 

Autora bilde
Teikscaronu godīgi scaronis... Autors: breezy18 Plova otrās pakāpes brālēns
7.

Teikšu godīgi, šis ir labākais rīsu ēdiens, kāds man jebkad ir izdevies. 

Un, kaut arī mans tētis necieš ne burkānus, ne citus dārzeņus, kuri ēdienā ir vairāk nekā gaļa, tad šo viņš ēda labprātīgi.   

Autora bilde
 Autors: breezy18 Plova otrās pakāpes brālēns
8.
Autora bilde
1
272
Citi šī autora raksti:
Lasi vēl labākos rakstus:
komentāri [9]

Lai komentētu, Tev jāreģistrējas!

Reģistrēties
vai ienāc ar:
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 14.03.17 18:18
8
0

  Šitais brālēns būs garšigs.  

exkluzīvais avatars
Medaļa Gada SPOKS 2017Medaļa MaģistrsMedaļa Uberautors
  exkluzīvais 14.03.17 18:30
7
0

Super.

Aleksa52 avatars
Medaļa Nedēļas modersMedaļa Bronzas ninjaMedaļa Literāts
  Aleksa52 20.03.17 17:11  
3
0

ES viņu mofificēju un uztaisījusi bez olas un ar vistas gaļu... Tik labi. Paldies.  

Aleksa52 avatars
Medaļa Nedēļas modersMedaļa Bronzas ninjaMedaļa Literāts
  Aleksa52 20.03.17 18:06  
3
0

atbildot uz breezy18 komentāru "Protams, var dažādi eksperimentēt! Prieks un na... " tik rīsi bija katastrofa. Bet kopā viss ir OK.. Vistu uztaisīju asāku. Biu domājusi ka ēdim tik es ar mammu, brigas ar vecvecāki sāka ēst.

Vilnis Salzemnieks avatars
Medaļa Sertificēts spoksMedaļa BetmensMedaļa Dienas doma
  Vilnis Salzemnieks 22.04.17 11:39
1
0

  nekļūdas tikai tie kas ne ko nedara, Mācieties, mācieties pieredze rodas no mēģinājumiem. Pats galvenais ka kopumā radās ēdams produkts kurš nav jāupurē eksperimenta vārdā.

PNPAPN@speles avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa Dienas domaMedaļa Dienas joks
  PNPAPN@speles 25.05.19 00:30
1
0

Vieni var skrupulozi ar virtuves svariem un recepshu palagiem burties pa virtuvi - labakaja gadijuma bus edams.Cits uz aci pieber to ,shito , kas pie rokas pagadas, un edot skaties ka meli nenorij... Jau berniba ieveroju , pie daziem draugiem mammas garsigi taisa est ,citiem ne visai,kaut ari censaas. Mana mamma piedereja pie pirmajam ,laikam no vinjas man interese par kulinariju pielipusi   , varu (kad gribu) gatavot ,,no neka,, un tiri ciesami sanakot. Vispar tas reizem noder ...

breezy18 avatars
Medaļa Soarkana RūžeņaMedaļa Dienas domaMedaļa Moderatora favorīts
  breezy18 16.03.17 10:37  
0
0
atbildot uz arī komentāru " arī bez olas šitas "viltus plovs"ir ļot... "Bet protams! Var jau dažādi variēt ar produktiem
breezy18 avatars
Medaļa Soarkana RūžeņaMedaļa Dienas domaMedaļa Moderatora favorīts
  breezy18 20.03.17 17:49  
0
0
atbildot uz Aleksa52 komentāru " ES viņu mofificēju un uztaisījusi bez o... "Protams, var dažādi eksperimentēt! Prieks un nav par ko!
197403 avatars
Medaļa Patīk komentārsMedaļa NostradamsMedaļa Recidīvists
  197403 25.05.19 09:28
0
0