Apnicis man svešzemju nosaukums Pica mūsu pašu mājās katram ceptajam plācenim. Šoreiz tas pavisam vienkāršs un izcepts tad, kad gandrīz mājās nekā nav. Mīkla palikusi pāri no nesen ceptās biezpienmaizes. Tā izrullēta, pārziesta ar mīkstu sviestu, salocīta guļ ietīta plēvē ledusskapī. Tā nav sasaldēta, tāpēc nav ilgi uzglabājama.
Plācenis ar tomātiem11
Mīkla jau sadalīta 4 daļās un izrullēta plānās kārtās. Redzamas gandrīz visas virsū liekamās sastāvdaļas. Vienai pievēršu sevišķu uzmanību - sīki sagriezti marinēti zaļie(negatavie) tomāti. Par tiem seko papildinformācija.
Pēc ilgiem gadiem iemarinēju atkal negatavos tomātus. Tie nav tik kraukšķīgi kā gurķi, bet garšas ziņā ļoti līdzīgi. Šādus tomātus jau iemēģināju salātos - tiem nav nekādas vainas, tikai sīkāk jāsagriež.
Jau virsrakstā minētI tomāti. Te ir redzama pirmā tomātu sastāvdaļa - Spilvas tomātu mērce, noklāta uz mīklas visupirms.
Nākošā kārtā: sīki sagriezti puravi, kātu selerijas ar lapām, kūpināts peķītis, ķiploks.
Tadl pārkaisu ar jau pieminētajiem marinētiem tomātiem un svaigiem sīkiem burkānu gabaliņiem.
Sulīgumam un, lai visas sastāvdaļas sasaistītu, sakuļu vienu olu ar karoti skāba krējuma, kam pēc garšas pievienoju sāli un maltus melnos piparus. Plācenis nav liels, pārslaku ar apm 1/3 no šī maisījuma.
Kā trešā tomātu sastāvdaļa būs svaigie, gatavie tomātu augļi, sagriezti šķēlītēs un izdekorēti ar majonēzi. Plācenis gatavs cepšanai.
Te tas jau izcepts un gatavs baudīšanai.
Nākošais arī gatavs.
Trešais iznāca tā kā dubultais, jo ceturtajam pietrūka virsū liekamā materiāla. Mīklas kārtu pārliku trešajai sagatavei pāri, virsū saberot tikai pārpalikumus. Jāpacep bija mazliet ilgāk, lai labi izcepas un mīkla ir kraukšķīga.
(Mīkla man gandrīz kā kārtainā, tāpēc tā cepta ir garda arī bez piedevām).
Darbosimies! Arī gandrīz no nekā, iznāk labs paēdiens.