local-stats-pixel fb-conv-api

Piragi ar kartupelu un galas pildijumu.2

26 11

Sastāvdaļas mīklai:

Milti: 470 g
Piens: 125 ml
Eļļa: 125 ml
Silts ūdens: 125 ml
Sausais raugs: 7 g
Olas: 2 gab.
Cukurs: 2 tējk.
Sāls: 1 ½ tējk.

Sastāvdaļas kartupeļu pildījumam:
Vārīti kartupeļi: 4 gab.
Neliels sīpols: 1 gab.
Eļļa: 3 ēd. k.
Sakapāti zaļumi, sāls un pipari

Sastāvdaļas gaļas pildījumam:
Liellopa maltā gaļa: 350 g.
Neliels sīpols: 1 gab.
Eļļa: 3 ēd. k.
Sāls un pipari

1. Pagatavo mīklu. Raugu izšķīdina siltā ūdenī un atstāj uz 5 minūtēm. Tikmēr bļodā sajauc miltus sāli un cukuru. Tad pievieno rauga maisījumu, pienu , 1 olu un 1 olas baltumu ( dzeltenumu atstāj pīrāgu pārsmērēšanai ), eļļu un visu labi samaisa. Mīklu novieto uz miltiem nokaisītas virsmas un apmēram 5 – 6 minūtes mīca, līdz tā kļūst elastīga un viendabīga.

2. Samīcīto mīklu ievieto lielā bļodā, pārklāj ar virtuves dvieli, vai pārtikas plēvi un atstāj uzrūgt siltā vietā apmēram 1 ½ stundas, vai arī līdz tā dubultojas apmēros.

3. Kamēr mīkla rūgst var pagatavot pildījumus. Sīpolus gaļas pildījumam apcep apmēram 5 minūtes, vai arī līdz tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno malto gaļu un cep vēl 10 minūtes vai arī līdz gaļa apbrūnē. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Ja vēlas lai gaļas pildījumas sanāk vienmērīgāks, to samaļ virtuves kombainā.Lai pagatavotu kartupeļu pildījumu, uz pannas karstā eļļā apcep sakapātu sīpolu apmēram 7 minūtes vai arī līdz tas viegli apbrūnē. Bļodā samīca vārītos kartupeļus, pievieno apceptos sīpolus, sāli, piparus, zaļumus un visu labi samaisa.

4. Uzrūgušo mīklu maigi atspiež uz leju, lai atbrīvotu sakrājušās gāzes. Tagad mīklai nevajadzētu būt lipīgai. No mīkas izveido nelielas bumbiņas apmēram 3,8 cm diametrā. Vajadzētu sanākt apmēram 22 – 25 bumbiņām.

5. Mīklas bumbiņas ar rokām saplacina un izstiepj vajadzīgajā diametrā, apmēram 10 cm. Mīklai pa vidu liek pildījumu un tad aizpiež pīrāga malas ciet.

6. Uzkarsē cepeškrāsni 180˚C . Pīrādziņus liek uz pannas ar šuvi uz leju apmēram 2,5 cm atstatumā vienu no otra un tā atstāj apmēram 15 minūtes. Tad pīrāgus pārsmērē ar olas dzeltenumu.

7. Pīrāgus liek cepaškrāsnī un cep 25 minūtes vai arī, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Labu apetīti.

26 11 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 2

0/2000

ņom ņom ņom :)

1 0 atbildēt

Labs! Jāiemet pie favorītiem,ja nu uznāk iedvesma taisīt! emotion

1 0 atbildēt