Mīklai pievienoju vēl 1-2 glāzes miltu, 3 ēdmk. augu eļļas ( es lietoju sulespuķu eļļu), ar roku samīcu pastingrā mīklā un atkal ļauju uzrūgt.
Visu mīklu izrullēju, noziežu ar mīksta sviesta- kaulu tauku maisījumu.
Mīklai pievienoju vēl 1-2 glāzes miltu, 3 ēdmk. augu eļļas ( es lietoju sulespuķu eļļu), ar roku samīcu pastingrā mīklā un atkal ļauju uzrūgt.
Visu mīklu izrullēju, noziežu ar mīksta sviesta- kaulu tauku maisījumu.
Izrullēto, apziesto mīklu pārloku 4 kārtās un nolieku ledusskapī. Pēc stundas vēlreiz izrullēju , pārziežu un salocītu ielieku ledusskapī. Rezultātā iznāks kārtaina mīkla.
Kaulu taukos apcepu sagrieztu sīpolu, tad pievienoju samalto gaļu un arī apcepu. Vēl pēc garšas pievienoju maltus melnos piparus, nedaudz kaltētu timiānu un sāli. Kādas garšvielas izmantot - tā katra gaumes lieta..
Taisīšu 3 lielus pīrāgus kā saulītes vai iedomātus no spoka Moonwalker Halo riņķus. Tātad, sadalu mīklu un gaļu 3 daļās .Izrullēju mīklu, pārziežu ar Spilvas tomātu mērci, uzlieku gaļu un sakapātas pētersīļu lapiņas. Satinu ruletē.
Uz cepamās plāts lieku cepamo papīru. Izveidoju apli, ar nazi iegriežu dalījuma vietas. Noziežu ar sakultu olu un pārkaisu ar ķimenēm.
Lielā krstumā cep 10-15 minūtes. Gatavs.
Otro un trešo pīrāgu taisu tāpat, vienīgi ķimeņu vietā rīvēts Čedara siers ar klasisko Franča majonēzi.
Gatavs arī otrais.
Gatavs arī trešais. Kad būs nokrāsotas oliņas, tās salikšu vidiņā.
Pie tādas uzkodas bez tosta nekādīgi neiztikt :
Vai var uzkāpt debesīs pa vienu saules staru? Var, ja tev ir tik daudz pavasaru, ja ir tavas zemes kokiem tik daudz zaru, kas var saules matus spīdīgos un garos izķemmēt ar zaļu ķemmi miljons staros... (O. Vācietis)
Visiem spokiem lustīgas Lieldienas !
Sveicu visus šajā brīnumainākajā laikā, kad viss zied un staro. Novēlu labi atpūsties un protams pieēsties olas.