Rīsus novāra. Šampinjonus noskalo,nosusina, nogriež kātiņu galus.Kātiņus sasmalcina,pētersīļu saknes sarīvē,cep karsta eļļa 5-8 minūtes uz lēna uguns.Gatavos rīsus ber sietiņa noskalo auksta ūdeni,katliņa lej nedaudz ūdens un novieto uz uguns,katliņam liek sietiņu ar rīsiem,(to darām lai risi nesalīp un nebūtu risu putra)šampinjonus samaisa ar rīsiem,pievieno sāli un piparus.Cepamo formu ietauko. Šampinjonus piepilda ar masu,apkaisa ar rīvmaizi, novieto cepeškrāsni 190*С-20-25 minūtes.Pasniedz kā karstās vai aukstās uzkodas.Lai labi garšo.Laipni lūgti manā mājas lapā, droši rakstiet!
Sastāvdaļas:
Šampinjoni 250g
Risi 30g
Pētersīļu saknes 30g
Rīvmaize 2 EK
Augu eļļa 30ml