Piena pieber cukuru un uzvāra (var pievienot sasmalcinātus 30 g apgrauzdētus lazdu riekstus). Pievieno ūdeni vai piena atšķaidītu kukurūzas cieti, vēlreiz uzvāra 3-5 minūtes. Karstu ķīseli lej porciju trauciņos, pievieno vaniļas cukuru un atdzesē. Pasniedz ar jāņogu vai dzērveņu mērci.
Gatavo mērci: ūdeni lej katliņā pievieno želeju, pēc vajadzības cukuru, uzvāra. Pievieno atšķaidītu kartupeļu cieti, vēlreiz uzvāra 2 minūtes un atdzesē. Labu apetīti! Iesakiet šo recepti draugiem un spiediet pirkstiņus, patīk. Paldies par uzmanību!
Sastāvdaļas:
piens 500 ml
cukurs 50 g
kukurūzas cietes (var būt kartupeļu ciete) 40 g
vaniļas cukurs 1/2 TK
mērcei;
ievārījuma želeja (var būt sīrups)70 ml
ūdens 200 ml
kartupeļu ciete 1 TK
cukurs 1 TK