Vienmēr biju vēlējusies uztaisīt picu, kas atgādina īstu picu, nevis pīrāgu. Sameklēju recepti internetā un padalīšos.
p.s - tev var negaršot tas, kas uz picas, bet to tač var mainīt - galvenais ir mīkla
2 tases miltu
1 1/4 tases ūdens
1 tējk. sāls
1/4 tējk. sausā rauga
Visu samaisa, ja liekas, ka mikla ir pārāk lipīga, jāpieliek mazliet vairāk miltu. Ar pirkstiem mīkla visu laiku jābaksa, tad jāieliek lielā traukā, izveidojot no mīklas bumbiņa, mazliet jāuzsmērē eļļa virsai - mazliet, tiešām, ļoti, ļoti maz. Pa virsu plēve un ledusskapī uz 40 min. Pēctam jāizrullē un jāuztaisa tipiskā maliņa picai.
Es taisīju ananāsu picu: Tomātu mērce, siers, vistas fileja (iepriekš izcepta, protams, ananāsi.
Jāliek tiešām augsta temperatūra (neaizmirsti ieeļļot plātni uz kuras cep, taču var cept arī, uz plātnes uzliekot cepampapīru), lai izceptos, bet siers nebūtu apdedzis, tikai izkusis. (200 grādus vajag). Apakšai jābūt zeltainai. Ja liksi 180 grādus, tad tā pica cepsies pusstundu.
Kā man sanāca, skaties bildēs :D (mīkla sanāca kā picai vajag :) )