Mūsu mazajā gaļas veikaliņā ir bieži akcijas preces. Viena no tām ir vistu šķiņķi ar stilbiem par EIRO 1,58.
Šīs akcijas mūsu veikaliņā ir tik biežas, ka nekad nav iznācis pirkt šo produktu dārgāk.
Pagatavošanai seko bildēs.
Mūsu mazajā gaļas veikaliņā ir bieži akcijas preces. Viena no tām ir vistu šķiņķi ar stilbiem par EIRO 1,58.
Šīs akcijas mūsu veikaliņā ir tik biežas, ka nekad nav iznācis pirkt šo produktu dārgāk.
Pagatavošanai seko bildēs.
Nopirku 3 gab, jo uz manas dziļās pannas vairāk nevar vienā piegājienā pagatavot. Manas receptes vienmēr ir vienkāršas. Vispirms gaļu iemarinēju, ierīvējot to ar ķiploku, sāls, cukura, maltu melno piparu un galda etiķa maisījumu. Uzlieku bļodai vāku un atstāju uz nakti vēsā vietā.
Uz dziļās pannas uzleju vienu ēdamkaroti augu eļļas, sakarsēju un lieku apcept no abām pusēm iemarinētos vistas miesas gabalus.
Apcepšanas beigu procesā vel pievienoju garšai selerijas kātu un burkānu, lai tie apcepas tikai nedaudz.
Kad gaļa vaļējā panā apcepta smuki brūna no abām pusēm, pievienoju 2 glāzesl verdošu ūdeni un sautēju pannas saturu apm. 30 minūtes zem vāka ar caurumiņu ūdens tvaika noplūdei.
Pievienoju 3 ēdamkarotes skāba lauku krējuma un vāru vaļējā pannā, kamēr krējums ir pārkarsējies un tā balto krasu vairs neredz un liekais šķidrums iztvaikojis, taču paliek vēl vismaz glāze ar ļoti gardu brūnu mērcīti. Līdz ar to gaļas ēdiens ir nepilnā stundā gatavs.
Kā piedeva vistas gaļai ar burkāniem un seleriju noder kartupeļi un marinēti guķi.
Man patīk, ja kartupeļiem uzkaisa dillītes.
Ļoti gardi ir ar novārītiem rīsiem, aplietiem ar gaļas mērcīti no pannas.
Šitais man nedaudz atsauc amiņā cāli tabakā, neesmu nekad mēģinājis tabakā gatavot, bet ka kādam būtu panna, noteikti izmēģinātu! lai izdevusies diena, miers un saticība mājās!
Vistas pagatavošanas veids kuru pirmo apguvu no omes. un laikam man bija kādi 9 gadi kad ome man atļāva to arī patstāvīgi pagatavot. Ieteiktu etiķi gaļas marinēšanai nelietot vispār, tas dara gaļu sīkstāku un paildzina pagatavošanas laiku. Ir daudz interesantu aizstāšanas varianti sākot ar citrona, laima un citu citrus augļu sulas var arī sojas mērci. Lieliski ir ar granātābola sulu kuras iespaidā gaļa paliek izcili mīksta. Un būtībā tā ilgā turēšana ''uz nakti'' ne kādu efektu nedod. Esmu veicis daudzkārtējus eksperimentus, starpības ne kādas. Kas attiecas uz taukvielām, pēdējā laika novērojums ir tāds ka gatavojot vistu tās vispār nav jāliek jo tās ir ļoti treknas. Lieku vistas gaļu uz sausas pannas . Mūsdienu vistām tauku tiešām ir ļoti daudz. Jeb kāda eļļa tur vēl ir tikai lieka. Laikam jau tādēļ tik iecienīta rissoto pagatavošanai.