Saulē kaltēti tomāti ir itāļu virtuves gardums, ko izmanto picu, pastu, zivju ēdienu, mērču un salātu pagatavošanā. Saulē kaltētiem tomātiem piemīt izteikta un piesātināta garša. Pirms tomātu izmantošanas tiem jānotecina augu eļļa. Šo eļļu var lietot parastās eļļas vietā – tajā gatavots ēdiens iegūs patīkamu saulē kaltētu tomātu garšu.
Pasta ar saulē kaltētiem tomātiem un olu mērci.5
Nepieciešams: pasta, saulē kaltēti tomāti, pārītis olu, ķiploks un kāds cietais siers.
tomātus nosusina uz salvetes, ja gribi, lai tomātu garša nav tik intensīva var pamērcēt vai noskalot ar ūdeni.
uzliekam vārīties pastu.
abas olas sakuļ kopā ar nedaudz pipariem un kādu cieto sieru. Krāsai var pievienot paprikas pulveri.
kamēr vārās pasta, otrā katliņa uz mazas temp. apcep šķēlītēs sagrieztus tomātus un pāris izspiestas ķiplokdaiviņas.
kad viss ir nedaudz apcepies pielej apmēram divus kausiņus ūdens no katla kur vārās pasta.
kad pasta ir gatava, nokāš un liek klāt pie tomātiem..pielej klāt sajaukto olu un uz mazas uguns maisa kamer mērce kārtīgi sabiezē.
pie pasniegšanas var pielikt kādu dārzeni vai salātus, un parkaisīt ar kādu cieto sieru.. :)