Kurš teica, ka ēst veselīgi un atbilstoši fitnesa mērķiem nevar būt garšīgi un jautri! Labi tas nav ļoti jautri parasti, bet nenozīmē, ka nevar izdomāt veidus kā dažādot ēdienkarti. Te būs viens variants. Vistas filejas sardeles. Tos katru dienu neēdīsi, bet laiku pa laikam var pagatavot. Īpaši, ja kopā ar kādu, tad tas tiešām ir jautri. Pēc tam var iemest saldētavā un vārīt, kad vajag steigties - ļoti ērti
Pašgatavotas sardeles ar sieru!8
Vispirms sagriež vistas fileju smalkos gabaliņos - sakapāt. Var arī samalt.
Sarīvē sieru. Ja gribi, lai ir liesāki, tad izmanto "Siera nama" 10% maztauku sieru.
Samaisa fileju ar sieru un pieliek garšvielas pēc izvēles.
Izklāj pārtikas plēvi (neuztraucies - vārot tā nesakusīs). Paņem piku filejas un siera maisījuma un satin.
Šis ir viens no atbildīgākajiem mirkļiem. Kārtīgi jāaizsien gali ar diegu. Ja to neizdara, tad visa gardā suliņa var aiziet nebūtībā un rezultātā garša būš kā vienkārši vārītai vistas filejai. Labāk uzticēt draudzeneišo darbiņu, jo īpaši, ja pirksti nav no tiem veiklākajiem.
Liek vārīties uz 10-20 min. Atkarībā no cīsiņa izmēra. Ja viņš bijis sasaldēts, protams, labāk atsaldēt un tad vārīt. Bet tomēr, ja nav laika, tad jārēķinās, ka viņš vārīsies ilgāk.
Kad gatavs, zvejo laukā. Atkal jāuzmanās, lai sula paliek apvalkā.
Gatavs ēšanai. Saprotu, ka neizskatās diez ko apetītelīgs, bet garšo patiešām labi.
Var, protams, arī paeksperimentēt. Piemēram, pievienot zaļumus - dilles, lokus utt. Garšvielas var dažādot. Man personīgi šitās sardeles ļoti garšo. Jā, ir čakars viņas taisīt, bet rezultāts ir labs.
Labu apetīti!