local-stats-pixel fb-conv-api

Par sviesta krēmiem un rozītēm4

84 1

Runa par tām, ar ko greznojam tortes. Stāstīšu tikai par savu pieredzi. Nav liela māka pusfabrikātus nopirkt lielveikalā . Man patīk, ja visu var izdarīt pats un pēc iespējas vienkāršāk. Un galvenais noteikums, lai dekors ir ne vien skaists, bet arī gards. Jau rakstīju rakstā

http://www.spoki.lv/receptes/Rozites-rozites/599421 kā gardas rozītes izgatavot no zefīra.

Šoreiz par sviesta rozītēm. Kā pats nosaukums rāda – galvenā sastāvdaļa ir sviests. Ja zefīra masas rozītes gatavoju ar roku pirkstiem, līdzīgi kā no plastilīna, sviesta rozītes gatavo ar konditorejas maisiņa un uzgaļa palīdzību.

Vispirms atgādināšu, ka pievienojot rozīšu krēmam jebkuras piedevas jāraugās, lai tajās nebūtu nekādu frakciju, kas varētu nosprostot uzgaļa izeju. Krēmam jābūt vijīgam un viegli spiežamam caur konditorejas uzgali. Tagad par krēmu veidiem.

Vārītais-sviesta krēms jau aprakstīta tā pagatavošana

http://www.spoki.lv/recepteshttp://www.spoki.lv/receptes/Mans-varitais-krems/611144

Lai rozīšu kontūras būtu asākas, sviestu pamatporcijā var ņemt var ņemt nedaudz vairāk. (200-300)gr.

1) Citrona- sviesta krēms.

sviests – 200gr.

cukurs – 1 glāze

citrons - 1 gab.

Citronu labi nomazgā, norīvē mizu. Sulu izkāš, norīvēto mizu aplej ar1/2 glāzi aukstu vārītu ūdeni uz1/2 stundu, tad arī izkāš. Sulu un cukuru pievieno citronūdenim un labi samaisa, lai pakūst cukurs. Iznāk apm. 1 glāze citrona sīrupa.

Sāk putot sviestu, pievienojot pa daļām (pa 2 ēdamkarotēm)citrona sīrupu kamēr viss sīrups ieputots un masa viendabīga .Gatavs.

2) Svaigas ogu sulas- sviesta krēms.

Šī recepte atšķiras no iepriekšējās tikai ar to, ka ūdens un citrona vietā ir1/2glāze svaiga ogu sula un nažagals citronskābes. Krēms būs vienmēr spilgtā ogu sulas krāsā. Ļoti aromātisks krēms iznāk no svaigas zemeņu aveņu, brūkleņu, dzērveņu sulas.

3) Ievārījuma- sviesta krēms.

Ziemā, kad svaigo ogu nav ,var izlīdzēties ar labu pašvārītu ogu ievārījumu. Samaisa ½ glāzi ūdens ar1/2 glāzi ievārījuma, labi izmaisa un izkāš. Pārējais kā iepriekšējā receptē.

4) Kafijas- sviesta krēms.

Uzvāra ļoti stipru (trīskāršu) kafiju. Izkāš, pievieno cukuru un ieputo pa daļām sviestā.Ja vēl nedaudz labu rumu klāt....

Šai reizītei pietiks. Lai veicas un labi garšo!

84 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Ohh, gardi gan izskataas!             !Njam,njam,njam!

5 0 atbildēt

varu garantēt to ka tas ar pirmo reizi nesanāks, pats mācos par konditoru :) bet patiešām skaisti :)

2 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt