Nē, nē! Te nebūs par tiem pupiem, ko spokos katru dienu redz vairumā bilžu rakstos. Te būs par to pupu izmantošanu, kas aug manā dārzā. Tagad ir īstais laiks, kad tās lietot gan atsevišķi, gan kā papildinātāju citiem ēdieniem. Esmu jau rādījusi gardo biešu zupu ar pupām. Šoreiz gatavoju grūbu biezputru ar pupām.
Par pupu izmantošanu20
Manas raibās turkupupas ir jau nobriedušas, bet nav vēl nokaltētas glabāšanai ziemai.
Grūbas jau iemērcu iepriekšējā vakarā. Šorīt tās nomazgāju un kopā ar pupām lieku vārīt ūdenī, klāt pivienojot karoti augu eļļas.
Vēl pievienoju burkānu.
Selerija arī piedod labu garšu, var pat likt ar zaļumiem.
Kad ūdens izvārījies, pieleju treknu lauku pienu un turpinu mazā karstumā sautēt, līdz visas sastāvdaļa mīkstas.
Sasmalcinu dūmotu lauku speķīti un sīpolu.
Apcepinu speķīti un sīpolu.
Pievienoju apcepto speķīti un sīpolu biezputrai. Pievienoju pēc garšas sāli.
Būtībā biezputra gatava ēšanai. To var uzglabāt ledusskapī un uzcept citā dienā. To var ēst kā sātīgu pamatēdienu, gan kā piedevu gaļas ēdieniem.
Man šai putrai ir vēl viena laba piedeva. Kā moderni teiktu - garšas uzlabotājs un pastiprinātājs. Man tās ir tepat šaipusžoga vakar salasītās sēnītes. Tās jau novārītas un mazliet apsālītas gaida bļodiņā.
Sasmalcinu sēnītes un apcepu sviestā.
Biezputrai virsū sēnītes un malā mazie tomātiņi ar pētersīļa lapiņu.
Izmantosim savā uzturā vietējos produktus un produktus no pašu dārza. Lēti un labi!
Neteikšu, ka man patīk šai putrai klāt piedzert kefīru vai rūgušpienu, jo zinu, ko uzrakstīsi komentārā