Nēesmu likusi rakstu ar Recepti bet šo recepti nevareju neielikt Gardi!!!
Panna Cotta ar vasaras ogām2
Recepte (diviem deserta trauciņiem) - pāris saujas ogu (jāņogas, avenes, mellenes – kas nu garšo) - 400 grami saldā krējuma - 90 grami želejas cukura Multi - vaniļas pāksts
Panna Cotta pagatavošanas process ir visai ātrs, tāpēc vispirms sagatavo ogas – salasa dārzā vai atnes no tirgus, nomazgā un sadala pa trauciņiem.
Pārgriež uz pusēm vaniļas pāksti, izkasa mazās, melnās sēkliņas un liek nelielā katliņā. Pieber želejas cukuru un pielej saldo krējumu. Uz lēnas uguns ļauj uzkarsēties, bet nevāra – silda tik vien, lai cukurs izšķīst krējumā.
Krējuma masu padzesē, izķeksē vaniļas pāksts pusītes un pārlej ogām. Istabas temperatūrā atdzesē un, ja līdz tam brīdim vēl nav gana sastindzis, pārvieto uz ledusskapi un gaida, kad var pasniegt.
Rezumē:
1) Ņemot vērā, ka parasti Panna Cotta gatavoju ar nelielu cukura daudzumu, 90 grami želejas cukura uz 400 gramiem saldā krējuma manai gaumei bija par daudz. Taču, ja izmanto skābākas ogas, piemēram, jāņogas, saldā un skābā balanss ir tieši laikā.
2) Panna Cotta, kas gatavota ar želejas cukuru, konsistence atšķiras no tās, kas tiek iegūta, gatavojot šo desertu ar želatīnu. Varētu teikt, ka šajā gadījumā deserta struktūra līdzinājās Creme Brulee konsistencei.
3) Želejas cukurs noderēs tiem, kas baidās no želatīna – ātri un vienkārši. LABU APETĪTI...!