Šovakar uztaisīsim mūsu tradicionālās plānās pankūkas. Piens man nav saskābis, značit neatliek neko citu darīt kā cept augšā krepītes.
Tātad ( Visi mērījumi ir uz aci, jo īsti pavāri nekad neizmanto mērtraukus!), lai uztaisītu plānas pankūkas jums būs nepieciešamas sekojošās sastavdaļas:
Piens, milti, sāls, cukurs ( pēc garšas izjūtām var arī piepidžināt klāt vaniļas cukuru), olas, bļoda, eļļa, karote( vai vēl labāk kuļamslotiņa), kausiņš un visbeidzot panna ar ejošu gāzes vai elektrisko ( derēs arī malkas kurināmā) plīti.
Esam gatavi? Sākam!
Paņemam bļodu un iesitam iekšā divas olas, pieberam škipsniņu sāli un 3 ēdamkarotes cukuru- samaisam visu cītīgi, tā lai roka sāk sāpēt. Nākamajā etapā pieberam pie izveidojušās masas 3 krūzes miltu un pielejam uzreiz nedaudz pienu, sākam maisīt līdz izveidojās viendabīga masa kuru ir grūti samaisīt. Prasīsiet kapēc vajag cietu, beigās izklāstīšu visu gudrību. Tātad palikām pie pacietas viendabīgas masas, lejam klāt pa bišķīņam pienu un maisam, negāžāt daudz, tā biku un samaisi, tā biku un samaisi, savādāk viss aizies kunkuļos un būs nesmuki. Lejam un maisam līdz masa paliek salīdzinoši škidra, apmēram kefīra konsistencē. Ņemam karoti vai slotiņu ārā, un liekam iekšā kausiņu, uzlejam pa virsu mīklā bļodai eļļu, bet neiemaisiet! Uzkarsējam pannu, uzlejam nedaudz eļļu un lejam vienu kausiņu virsū, ķeriet uzreiz pannu un mēģiniet ar veiklām roku kustībām izvirzīt mīklu pa visu pannu. ( Neieteiktu četrstūra veida pannu, nebūs smuki, un kuram garšo pankukās četrstūra formā?) Pacepam pankūku uz katra sāna pāris minūtes, vai arī kamēr ir zeltaini brūna krāsa un ņemam nost. Atkārtojām pirmspēdējo etapu līdz mīklas bļoda ir tukša!
Lai labi garšo!
Padomi!
Kuļamslotiņa ir noderīga, jo ar to ir viegli samaisīt un samazina iespēju izveidot kunkuļus!
Prasīsiet kapēc jālēj eļļa mīklā?
Tāpēc, ka tādējādi būs mazāk jālēj eļļa uz pannas un pankūkas nebūs tik taukainas un krāsa tām būs acij tīkamāka, ar katru kausiņa smēlienu jūs iesmelsiet šo eļļu kas peld pa virsu. Kā jau teicu nedrīkst to iemaisīt iekšā!
Un pankūkas var ēst ar ko vien sirds vēlās, ar sieru, ar ievārijumiem, ar gaļu, ar zivīm attiecīgi ja vēlaties sāļās pankūkas nelieciet cukuru tik daudz, lai garša būtu neitrālāka.
Galvenais nelieciet uguni pārāk karstu, savādāk piedegs un varēs atdot sunim. Vidēju temperatūru izmantojam cepšanai!
Ceru, ka noderēs, un ja publikai patiks, varēšu piedāvāt arī biezo pankūku receptes no saviem krājumiem, vai arī tās amerikāņu pankūkas kuras izskatās tik apetītalīgas.
Paldies jums! Ja patīk, novertē!