sveiki ! ceru ka jums patiks ..
sveiki ! ceru ka jums patiks ..
Vajadzīgs
Ingvera sakne;
Medus;
Citrons;
Kā arī daži virtuves piederumi, kā nazis, virtuves dēlītis un trauks, kur dzērienu pagatavot. Es personīgi izvēlējos lielisku bļodu, kurai nevar pārliet pāri un, kura attiecīgi iztur verodša ūdens klātesamību!
1.solis
Sagriežam ingveru plānās, glītās ripiņās. To var arī rīvēt, ja ir vēlēšanās.
2.solis
Sagrieztās ingvera ripiņas ievietojam lieliskajā bļodā, trauka lielums un tilpums atkarīgs no tā cik būs dzērāji, jo vairāk dzērāju, jo attiecīgi lielāks trauks. Trauka saturu aplejam ar uzvārītu karstu ūdeni. Atdzesētajam dzērienam pievienojam medu un izspiestu citrona sulu.
Brīdinājumi
Atdzesējam dzērienu apmēram līdz 40˚temperatūrai, ne karstāku un tikai tad pievienojam medu, jo medus pie augstas temperatūras zaudē savas dziednieciskās īpašības!
3.solis
Un dzēriens ir gatavs! Lejam to glāzē ar ledus gabaliņiem. Kolosāls, spirdzinošs un veselīgs dzēriens gaidot plaukstošo pavasari!
Man ingveru loti patik likt pie saļajiem edieniem,smaržai... bet kā tas garšo kompta veidā bail mēģinat!
Akd! Kāpēc tu, cilvēk, liki tik daudz ingvera??? Nomirt gribi, vai arī 48 h negulēt? :D Es parasti lieku daudz mazāk, un tad jau ir tāds ass.