local-stats-pixel

Ozolzīļu kafija7

64 3

Domājot par ģimenes budžeta sabalansēšanu, var atgriezties pie vecmāmiņu receptēm, un, piemēram, gatavot kafijas dzērienus arī no ozolzīlēm, un tad izvemties, bet tas nu tam es prtms izvemos baigi, tāpēc tam nepieciešams būs sekojošais:

• 4 tējkarotes ozolzīļu kafijas
• 1 l ūdens
• 80-100 g cukura
• 100 g salda krējuma


1. Tikko salasītas, vēl nesakaltušas zīles bez zaļajiem kausiņiem uzber uz sausas pannas pabiezā kārtā un cepina diezgan stiprā karstumā (sākumā zīles vārīsies savā sulā). Ik pa laikam cepeškrāsns jāattaisa, zīles jāapmaisa. (Seja jāsargā no zīļu pēkšņas sprāgšanas).

2. Kad vairums zīļu sākušas izžūt un sprēgāt, var sākt kaltēt pie mazākas uguns. Tiktāl sagatavotās zīles būs gaiši brūnas, saldenas. Tad jāsakaltē pilnīgi.

3. Pēc tam zīles izloba un atdala zīļu pusītes cita no citas. Vislabāk zīles uzbērt uz stingrāka auduma, otru drānas galu pārlikt pāri zīlēm un tās sabradāt – tā pārplīst gandrīz visas čaumalas, bet pusītes dažreiz sadalās pat sīkākos gabaliņos.

4. Zīles attīra no čaumalām un nelielās porcijās, bieži apmaisot, sagrauzdē tumši brūnas (nedrīkst sadedzināt!)

5. Kamēr vēl karstas, tās samaļ kafijas dzirnaviņās. Malumam jābūt tumši brūnam ar patīkamu dabiskās kafijas smaržu. (Apgrauzdētās zīles var iebērt izturīgā auduma maisiņā un sadauzīt).


6. Verdošā ūdenī ber kafiju, vāra 3-5 minūtes, nostādina, lej kafijas tasēs. Atsevisķi pasniedz cukur un saldu krējumu.

64 3 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 7

0/2000

Es arī pagājušajā vasarā pameiģināju... bija diezgan gardi!! man vēl tagad plauktā trauciņā stāv!

1 0 atbildēt

supergaršīga emotion

1 0 atbildēt

Liels paldies :)

0 0 atbildēt

Kā garšo?

0 0 atbildēt

Lai šī recepte atmaksātos, jātaisa uzreiz kilograms un vairāk kafijas. :D Dārgi taču ilgi cept tās zīles.

0 0 atbildēt

man skiet,ka esi pastaastiijis briiniskiigi recepti, paldies

0 0 atbildēt