Olu kūlentis ar pienu un tvaicētiem brokoļiem
Olas - 8 gab.
Brokoļi - 2 galv.
Piens - 200 ml.
Sviests - 20-40 gr.
Olu kūlentis ar pienu un tvaicētiem brokoļiem
Olas - 8 gab.
Brokoļi - 2 galv.
Piens - 200 ml.
Sviests - 20-40 gr.
Svaigi brokoļi no dārza, šogad iesēju pa tiešu dobē, bet pusi gan apgrauza zemesvēži, jeb kā senāk viņi esot saukti - Drudžēzeļi, ja nu kāds apvainojās , tad varam arī saukt zinātniski par racējcirceni ! Tad vēl atradu dārzā vienu pamatīgu sivēnu kurš bija paslēpies tā , ka neredzēju, tapēc arī stāds neražoja mazos cukīni, bet briedināja to lielo sivēnēnu !
Vispirms notvaicējam brokoļus
Izkausējam sviestu katliņā
Sakuļam olas omletes masā
Sakūltajām olām pielejam klāt 200 ml piena un uz vidējas uguns cilājam kamēr sāk parādīties kulteņa gabaliņi.
Ar cepamo lāpstiņu kam ir caurumiņi cilājam visu laiku, lai nepiedeg pie katla apakšas un, lai veidojas kulteņa olu gabaliņi
Paņemam nost no uguns olu kulteni - rīrē un piejaucam brokoļus un vēl pacilājam, lai ir smalkāki olu kulteņa gabaliņi.
Gatavs !