Šis nu ir kaut kas ļoti labs, ārkārtīgi garšīgs, sātīgs un arī samērā vienkārši pagatavojams. Pastāstīšu par to, kā pagatavot necepto siera kūku ar garšīgo Nutella krēmu.
Citas receptes:
Šis nu ir kaut kas ļoti labs, ārkārtīgi garšīgs, sātīgs un arī samērā vienkārši pagatavojams. Pastāstīšu par to, kā pagatavot necepto siera kūku ar garšīgo Nutella krēmu.
Citas receptes:
Tātad, kas būs vajadzīgs:
400g Nutella kakao krēma (domāju, ka der arī jebkurš cits līdzīgs kakao krēms);
150g lazdu riekstu;
350g svaigā siera;
360g cepumu (es izmantoju Selga klasiskos);
100 saldā krējuma;
120g saldkrējuma sviesta;
Kūkas forma vai parocīgs trauks, kurā kūku veidot;
Cepampapīrs (nav obligāti, bet ar to ir ērtāk).
Cepumus sadrupina un kārtīgi saspaida. Es ņēmu palīgā kaut ko līdzīgu blenderim (attēlā), lai cepumus samaltu, un tie būtu smalkāki. Te nu ir vaļa fantāzijas lidojumam.
Pēc tam paņem apmēram 100g lazdu riekstu un arī sadrupina vai sasmalcina, pievieno tos cepumiem. Katliņā uz lēnas uguns izkausē 120g sviesta, nedaudz ļauj atdzist un pievieno sadrupinātajiem cepumiem un riekstiem. Visbeidzot pievieno vienu ēdamkaroti Nutella krēma. Visu dūšīgi izmaisa.
Ņem trauku (es izmantoju parasto cepamo formu, kurai pēc tam ērti noņemt sānus) un ieber cepumu riekstu-masu. To izlīdzina un sapresē, lai izveidojas cieta pamatne. Kad tas paveikts, liekam pamatni saldētavā atdzist un ķeramies klāt nākamajai daļai.
Vispirms saputo saldo krējumu (uzputo putukrējumu, tikai bez cukura pievienošanas), tam pievieno svaigo sieru; visu kārtīgi izmaisa. Visbeidzot pievieno visu Nutella krēmu un atkal ļoti kārtīgi izmaisa, līdz veidojas gaisīga, viegli brūna un krēmīga masa. Samaļ un pievieno atlikušos lazdu riekstus.
Pamatne saldētavā ir kārtīgi atdzisusi, tad nu tagad ņemam ārā un ķellējam virsū garšīgo Nutella-svaigā siera masu. Visu ar karoti vai lāpstiņu smuki izlīdzina.
Kad masa izlīdzināta, uz vismaz 2h kūka jānoglabā saldētavā, lai krēms sastingst, pēc tam vismaz 1h tā jānotur ledusskapī. Šo konkrēto es atstāju ledusskapī uz visu nakti (pamatne bija cieta un krēma masa forši stingra).
Lūk, gala rezultāts. Šī recepte pavisam noteikti nav sarežģīta, nekas pat nav jācep. Virsējo kārtu pirms likšanas saldētavā vēl var pārkaisīt ar sasmalcinātiem riekstiem.
Labu apetīti, un lai labi garšo!
Kad mana ģimene taisīja Ņujorkas siera kūku, tad to bija uz 8h jāliek ledusskapī, tā izksatījās tik garšīga, un es kamēr neviens neredzēja rubināju maliņu no kūkas :D Paldies par rakstu, būs jāpamēģina. Iesaku izvēlēties Philadelphia sieru.
tikko uztaisīju skudru pūzni pagaidām ar kūkām pietiks, bet kaut kad varētu uzmeistarot :)
Nu šitā ir bomba holesterīnam!Kā paskatījos sastāvdaļas,pilnīgi nelabi palika...var jau var uzēst saldo,nu bet šito...
Izskatās nenormāli gardi un saldi, bet es to nevar atļauties, mana ticība to neatļauj
Mmm, apbrīnojami pieticīgas sastāvdaļas nepieciešamas, tāpēc noteikti būs jauzgatavo.
Šajā lietainajā laikā ir labi gatavot, ko gardu un pēc tam to apēst skatoties foršu filmu :))
Labaka satāvdala 350gnutela 100g nutela 120g nutela 400g nutellas un 360g nutelas .:D 400g Nutella kakao krēma (domāju, ka der arī jebkurš cits līdzīgs kakao krēms150g
varbūt labāk vienkārši izmantot philadelphia milka? :D
gan lētāk, gan ērtāk, gan ne-diabētiskāk.