local-stats-pixel fb-conv-api

Noderēs.5

280 0

Sākas intensīvs pavasara laiks. Visi cerību un trauksmes pilni sējam, stādām tīram, lieko projām metam. Brīžiem šķiet, ka visa dzīve līdz ar pavasari atplaukst Izbraukumiem līdzi noder arī kāds vienkāršākas kūkas gabaliņš pie tējas vai kafijas.

Vienu šādu ātru un sulīgu kūku jau notiesājām pagājušajā svētdienā. Gatavošanas galvenos etapus pafotografēju, varbūt kādam noder. Šoreiz gatavoju no tā, ko mājās parasti var ledusskapī un pieliekamajā atrast.

Pievienoju bildē paplāti, kur saliku visas tās lietiņas, kas vienmēr ir manā virtuvē. Vienmēr varu pagūt izcept kādu ātro kūku neparedzētam gadījumam.

Šoreiz kūka būs no 4 kārtām. Cepu divas kārtas pa visu cepamplāti un katru griežu divās daļās.

Viena kārta ir klasiskais olu biskvīts no 3 olām, 3 ēdamkarotēm cukura un 3 ēdamkarotēm miltu.

Ja esi totāli apslinkojies, vari divām vidējām kārtām izmantot TOP-ā esošos Selgas cepumus. Es vēl gana čakla esmu, cepu vienu tumšu kārtu:

Sasildu bļodā 150gr sviesta, pievienoju 1 olu, glāzi cukura, ar koka karoti labi samaisu līdz masa viendabīga, bet neputoju. Vēl pievienoju 2 ēdamkarotes skābu krējumu, kam turpat bļodā vēl pievienoju 1/2 tējkarotes dzeramo sodu un nažagalu citronskābes Vēl kāda garšviela noderētu. Man bija vanilīncukurs 1 paciņa. Ļoti labi noder rīvēta citrona vai apelsīna miziņa. Pievienoju vēl ēdamkaroti kakao pulvera.Visu bļodas saturu izmaisu ar karoti. Pakāpeniski pievienoju miltus un maisu ar karoti. Es miltus pievienoju apm. 1,5 glāzes. Miltus lieku tik daudz, kamēr ar koka karoti varu samaisīt. Vienmērīgā kārtā izsmērēju uz tā paša cepampapīra kur cepu olu biskvītu. Lieku cept apm. 15 min. Izcepto kārtu atkal griežu uz pusēm.

Pildījumam apm. 0,5 l paskāba ievārījuma. Vārītā krēma-putukrējuma krēma recepte

http://spoki.tvnet.lv/receptes/Mans-varitais-krems/611144

Turpinājums bildēs

280 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Noderēs, noderēs :)  Esmu neglābjams saldummīlis.

11 0 atbildēt

Ak man dienin.. Ka siekalas mute saskreja emotion

7 0 atbildēt

Raksts ved kārdinājumā :)

7 0 atbildēt

emotion superīga kūka 

5 0 atbildēt

Garšīga torte.

0 0 atbildēt