Sveikī Spokī ;) Šodien izcepu šausmīgi vienkāršus kēksiņus un laimīgā kārtā viss vajadzīgais man mājās bija ;)
Skatamies, kas jādara un gatavojam
Sveikī Spokī ;) Šodien izcepu šausmīgi vienkāršus kēksiņus un laimīgā kārtā viss vajadzīgais man mājās bija ;)
Skatamies, kas jādara un gatavojam
Nepieciešamais:
250 g milti
200 g sviesta (1 paciņa)
150 g cukurs
4 olas
ēdamkarote vaniļas cukura
ēdamkarote cepampulvera
Neobligāti
sagriezti augļi, dažādas ogas (manā gadijumā dažos keksiņos ieslēpu ogas) , vēl es klāt liku kokosskaidiņas, var likt klāt visu ko sirds vien vēlas (:
Uzliekam katliņā vārīties ūdeni un sagriežam un uzliekam virsū šķīvīti ar sviestu. Sagriezu kubiņos, jo ātrāk izkūst.
Ieberam miltus traukā, kur visu samiksēsim un pievienojam ēdamkaroti cepamo pulveri
Ielejam izkausēto sviestu traukā (citā, ne jau kur milti)
Pēc tam sviestam pievienojam 4 olas, visu cukuru, vaniļas cukuru ēdam karoti un visu samiksējam
Nu re viss samiksēts (:
Tagad samiksējam miltus ar cepamo pulveri un pārējām sastāvdaļām ko samiksējām ar sviestu
Formiņas, kuras izmantoju es. Visas kurās cepsim iesmērējam ar sviestu vai eļļu ;)
Sākumā es pildīju ar visu lielo trauku un baigi noķēpājos, bet tad atcerējos, ka ir arī šāda padarīšana. Nu bet tad jau gandrīz bija par vēlu ;D
Nu re viss sapildīts
Keksiņi nesanāk labāki, ja cepamā pulvera vietā izmanto sodu+citronskābi?
keksiņi ļoti labi un gardi iskatās /par to jau /... ūūūn receptūru iekārojās uzmeistarot, bet man ir viens -nus man nav miksera... ko tā vietā var izmantot (ja ir iespējams)
Ja gribētu bez ogām ,vnk mīklu ,viņi ar tiem 150 g cukura sanāk saldi?
paldies par superīgo recepti - izdevās IDEĀLI!!
atradās mājās arī žāvētas aprikozes, mandeļu skaidiņas, kokoss, kazenes, brūklenes, tāpēc izveidoju vizdažādākos keksiņu veidus. izrādījās, ka mājās bija arī rupmaizes rīvmaize, tāpēc izmēģināju to samaisīt ar izkausētu sviestu un kā pamatnīti kārtot formiņā. Ar brūkleņu keksiņiem burvīgi, vienīgi prasījās vairāk sviestu, jo pamatne juka ārā.
tagad nožēloju, ka nesafotogrāfēju.
Kaut kas sanāca ne tā - stīvi, sausi un ar nepatīksmu cepampulvera piegaršu 😕, lai gan to liku tējkaroti, nevis ēdamkaroti, kā norādīts receptē. Nākamreiz jāpamēğina visu sakult ar mikseri, nevis slotiņu 🤔