Bilde neatbilst receptei, bet galveniais, lai labi garšo. Es pagāšgad uztaisīju, bija supergardi.
Bilde neatbilst receptei, bet galveniais, lai labi garšo. Es pagāšgad uztaisīju, bija supergardi.
SASTĀVS
3 kg cūkgaļas karbonādes vai plecu daļa, vēlams, ar nelielu treknumu. Var izmantot arī liellopa vai jēra gaļu
500 g sīpolu
500 g citronu
Sāls, pipari pēc garšas
100 g dilles, vēlams svaigas
300 g olīveļļa
3 lauru lapas
Ķiploki (var likt un var nelikt, pēc gaumes)
Pagatavošana:
Visu samaisa, notur 24h un cep! Viss noslēpums tajā, ka eļļai jābūt tik daudz, lai visa gaļa būtu ar eļļu. Cepot eļļa neļauj palikt gaļai sausai un ēdot to nemaz nejūt.
Cūkgaļas treknums dod šašlikam īpatnējo, šašlikam raksturīgo garšu. Dilles var likt arī vairāk, tās piešķir svaigumu. Galvenais nepārsālīt, jo citādi gaļa paliks sausa.
Citronu sula (bez kauliņiem), jālej tik daudz, lai gaļa uzreiz mainītu savu krāsu. Gaļa jācep uz liela karstuma, citādi tā paliek sausa, izkalst, nevis izcepas.